Home Tips Hoe zorg je voor meer rust in de slaapkamer?

Hoe zorg je voor meer rust in de slaapkamer?

300
0

Rust in de slaapkamer is belangrijk. Zo slaap je immers beter en is de slaapkamer een uitgelezen plek in huis voor ontspanning. Hoe zorg je voor een rustige slaapkamerinrichting? Met deze tips kom je een heel eind.

Goede verduistering

Kies voor goede verduistering in de slaapkamer. Je wilt immers niet (altijd) direct wakker worden zodra de zon opkomt. Met name in de zomermaanden is dit erg vroeg – en veel mensen worden wakker van licht. Met goede, afsluitende gordijnen blijf je lekker nog even slapen. Denk aan rolgordijnen, die je precies voor het raam kunt plaatsen. Rolgordijnen zijn praktisch: dit is de voornaamste reden om dit type gordijnen op te hangen in de slaapkamer. Ook klassieke, stoffen gordijnen zijn een optie. Met name in een donkere kleur en dikke stof kies je hiermee voor voldoende verduistering. Zeker als je voor gordijnen kant en klaar gaat, heb je ze zo in huis. Je hebt de keuze uit allerlei kleuren, stoffen en afwerkingen. Zo is er voor iedere slaapkamer iets passends te vinden.

Stille slaapkamer

Het is prettig als het zo stil mogelijk is in de slaapkamer. Zorg voor goede isolatie, zowel naar buiten als naar binnen toe. In de ene woning is dit belangrijker dan in de andere woning. Het ligt er bijvoorbeeld maar net aan of je aan een drukke weg woont of juist in een stille straat. Ook kan de woning gehorig zijn: je kunt bijvoorbeeld de buren horen lopen op de trap. De juiste muurisolatie kan dergelijke geluiden grotendeels dempen. Verder is een goede akoestiek in de kamer ook een uitkomst, zeker als jij en je partner bijvoorbeeld niet hetzelfde ritme hebben. Zo hebben jullie minder last van elkaar als de een later naar bed gaat of eerder opstaat. Kies bijvoorbeeld voor tapijt op de vloer, om voetstappen te dempen.

Rustige inrichting

Richt de slaapkamer zo rustig mogelijk in. Dit begint bij het kleurgebruik. Hoewel een slaapkamer met een heleboel kleuren er natuurlijk gezellig uitziet, kan het ook afleidend zijn. Ga liever voor rustige kleuren, zoals wit, grijs, groen en blauw. Ook pastelkleuren passen goed in het rijtje. Felle kleuren kun je beter achterwege laten, of slechts een klein detail laten vormen. Verder is het verstandig om de slaapkamer niet te vol te hebben. Plaats er alleen de essentials: het bed, een nachtkastje en een kledingkast en kies voor rustige gordijnen. Ga bijvoorbeeld voor simpele rolgordijnen. Je kunt je kamer nog een beetje opfleuren door er een aantal decoratiestukken neer te zetten. Let er wel op dat je niet te veel decoratie neerzet. 

Opgeruimde slaapkamer

Wat ook bijdraagt aan het rustige karakter van de kamer? Een opgeruimde slaapkamer! Laat er dus liever geen kleding, schoenen of andere spullen rondslingeren. Als je het netjes bijhoudt, is het niet veel moeite om het opgeruimd te houden. Kleding die je de volgende dag weer wilt dragen, kun je bijvoorbeeld beter in de badkamer ophangen. Of in de hal. Hier hoef je er minder vaak en lang tegenaan te kijken. Of geef dit een vast plekje in de kledingkast, waar je weer een kastdeur voor kunt sluiten. Neem tot slot de slaapkamer altijd mee in je schoonmaakroutine, want ook dit maakt dat de kamer frisser en netter overkomt. En dat is wel zo prettig! Het kan zelfs je nachtrust verbeteren, omdat je nu beter tot rust komt in de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in