Home Blog Zwembad in de tuin?

Zwembad in de tuin?

98
0

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om een zwembad in de tuin te nemen. Waar dit vroeger alleen een optie was voor de allerrijksten van ons land, is met de opkomst van zwembaden van Intex en Bestway het een stuk betaalbaarder geworden om een zwembad in de tuin te nemen. Deze zwembaden zijn soms opblaasbaar, maar vaker voorzien van een plastic of stalen frame, waar het zwembad in zit. Een zwembadje online kopen is dan ook heel goed mogelijk, zeker als je jezelf goed hebt ingelezen in de opties en mogelijkheden.

Grootte, prijs en mogelijkheden

Grootte

Wanneer je jezelf gaat oriënteren om een zwembad in de tuin te kopen, is het goed om een aantal uitgangspunten te bepalen. Dat begint met de grootte van het zwembad, oftewel: waar komt het zwembad te staan? Zoek je een groot zwembad voor het hele gezin, of moet je gaan kijken bij de kinderzwembaden?

Prijs

Vervolgens is het goed om voor jezelf een budget te bepalen, zodat je weet binnen welke prijs range je een zwembad kunt gaan zoeken. Zwembaden voor in de tuin heb je al vanaf zo’n €50, maar dit kan makkelijk oplopen tot €500. Belangrijk dus om hier een budget voor vast te stellen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van een zwembad bepalen grotendeels de prijs, in combinatie met de grootte van het zwembad. Kies je voor een zwembad voor het gezin, bijvoorbeeld met een diameter van 3.00 meter, dan zouden we adviseren om in ieder geval te kijken naar een zwembad met een filterpomp. Deze pompt het water rond door het filter heen, waardoor algen en bacteriën geen kans hebben om te groeien en het zwembad niet steeds geleegd en gevuld hoeft te worden.

Daarnaast is een chloorpakket aan te raden. Chloor houdt het water schoon van bacteriën en met een chloorpakket krijg je vaak chloortabletjes en teststrips. Zo kun je meten of er voldoende of te weinig chloor in het zwembad zit.

Heb je een groter budget? Dan kun je ook nog kijken naar een verwarmingspomp of verwarmingselementen. Extra luxe natuurlijk, maar vaak ook een prijzige optie om toe te voegen aan je zwembad in de tuin.