Home Tuin Zo wordt het populaire bamboe tegenwoordig toegepast!

Zo wordt het populaire bamboe tegenwoordig toegepast!

153
0

Tegenwoordig zien we overal bamboe. Talloze producten worden gemaakt van bamboe. Denk hierbij aan stoelen, tafel, accessoires en meer. Het is niet meer weg te denken in veel huizen en tuinen. Het brengt een exotische sfeer met zich mee en het is ook nog eens stevig en duurzaam. In deze blog vertellen we je welke bamboe items tegenwoordig populair zijn, aan de hand van voorbeelden. Op deze manier kan je zelf inspiratie opdoen voor jouw eigen huis en tuin. Lees gauw verder en ontdek de trends!

Tafels en stoelen

Tafels en stoelen zijn objecten die gewicht moeten dragen. Hiervoor heb je dus stevige materialen nodig. In het verleden werd dit al gedaan met zware en lichte materialen. Onder zware materialen kennen we bijvoorbeeld hout en steen. Onder lichte materialen kennen we bijvoorbeeld kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is kunststof erg licht, maar het kan wel sneller wankelen, dan bijvoorbeeld steen. Bamboe is een vrij lichte materiaal, terwijl het ook stevig is. Het zit dus niet echt zwaar, maar het wankelt ook niet echt snel. Dit maakt het een materiaal met vele voordelen. 

Schuttingen en tuinpoorten

Schuttingen en tuinpoorten vind je ook in vele soorten materialen. Zo kennen we de schuttingen van grenenhout, maar ook forsere schuttingen van hout en beton. Onder de schuttingen en tuinpoorten kan je ook kiezen voor een bamboe variant. Dit is een vrij dunne schutting, maar wel met een stevige constructie. Zo wiebelt het bijvoorbeeld niet gauw heen en weer. Je moet alleen wel van de identieke uitstraling houden en het moet natuurlijk passen binnen de inrichting. Het heeft namelijk een duidelijke exotische uitstraling en dat past wellicht niet bij iedere inrichting. 

Overige tuinaccessoires

Bamboe wordt tegenwoordig gebruikt voor allerlei producten. Hieronder vallen producten waaraan je grassoort herkent, maar ook waaraan je het niet herkent. Denk bijvoorbeeld aan bamboe ondergoed. Onder overige tuin accessoires vind je ook een hoop artikelen van bamboe. Denk bijvoorbeeld aan tuinschermen of lampenkappen. Er zijn een hoop accessoires die je goed kan combineren met bamboe stoelen, tafels, schuttingen en tuinpoorten. Op deze manier kan je de inrichting van jouw tuin een exotische twist geven. Veel mensen vinden het daarnaast ook belangrijk dat de bamboe producten vaak niet heel prijzig zijn. Reken mee dat het een duurzaam materiaal is en het is voordelig om te kweken. Dit maakt bamboe, als product, gewoon erg gangbaar voor de gewone consument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in