Home Tuin Zo koop jij de juiste bladblazer

Zo koop jij de juiste bladblazer

176
0

Wil je een goede bladblazer kopen maar weet je niet zo goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Lees dan zeker onze blog door. We hebben een aantal tips voor je bij elkaar gezet zodat je precies weet waarop te letten als je naar een goede bladblazer op zoek bent. 

Diverse soorten bladblazers

Het is om te beginnen handig eerst goed rond te kijken wat voor soort bladblazers er zoal te koop zijn. De eerste keuze die je daarbij maakt is tussen de volgende soorten:

Ieder model heeft zijn eigen unieke kenmerken. Welke bladblazer je kiest, hangt af van wat je ermee wilt doen en hoe je tuin eruit ziet. Persoonlijke voorkeur voor een van de modellen kan natuurlijk een rol spelen, evenals de prijs. 

Kijk goed met welk model jij het beste uit de voeten kunt en of dit betaalbaar is en aan al je eisen voldoet. Sommige bladblazers hebben meer functies en kunnen bijvoorbeeld niet alleen blaadjes blazen maar ook zuigen of ze versnipperen. 

Voor- en nadelen van een elektrische bladblazer

Heb je al eens rondgekeken en lijkt een elektrische bladblazer je wel wat? Dan kunnen we je meteen de voordelen hiervan noemen.

  • Een elektrische bladblazer werkt prima maar je betaalt er zeker niet de hoofdprijs voor. Deze bladblazers zijn reeds vanaf heel redelijke prijzen te koop (onder €100) zodat deze voor veel mensen betaalbaar zijn.
  • Een elektrische bladblazer heeft veel vermogen en kan gebruikt worden om de gehele tuin zonder onderbreking in orde te maken.
  • Dit type bladblazer heeft weinig onderhoud nodig.

Tot zover de voordelen. Een nadeel waarmee je wel degelijk rekening moet houden als je voor een dergelijke bladblazer kiest, is dat je altijd een stopcontact of verlengkabel nodig hebt om deze te kunnen gebruiken.

Is dit geen probleem? Dan is een elektrische bladblazer een goede keuze. 

Waarmee moet je rekening houden?

Houd bij je keuze ook nog rekening met het volgende:

  • Bekijk goed wat de bladblazer weegt. Het is immers wel handig als je deze gewoon tillen kunt. Elektrische bladblazers zijn doorgaans niet heel zwaar.
  • Kijk hoeveel geluid het apparaat voortbrengt. Dit kan meevallen maar maakt het veel herrie? Zorg dan ook voor goede gehoorbescherming.
  • Kijk goed over welke functies het apparaat beschikt.
  • Wil je een specifiek merk kopen zoals bijvoorbeeld een Stihl bladblazer? Kijk dan goed of er binnen het aanbod een bladblazer te vinden is die aan je wensen voldoet.

Wat en waar?

Een bladblazer kun je op tal van adressen kopen. Denk bijvoorbeeld aan de bouwmarkt of een zaak voor tuinartikelen- en gereedschap. Je kunt ervoor terecht bij fysieke winkels maar het aanbod is ook online zeker groot te noemen. 

Ons advies aan jou is: kijk goed welke eigenschappen de bladblazer heeft en zet je wensen vooraf op een rijtje zodat je het meest geschikte exemplaar koopt. Vraag altijd om goed advies, zodat je weet wat je koopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in