Home Tips Zelf sanitair aanleggen of een loodgieter inschakelen?

Zelf sanitair aanleggen of een loodgieter inschakelen?

184
0

Wanneer je bezig gaat met de verbouwing van bijvoorbeeld de badkamer of de keuken, dan kan het sanitair aanleggen nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Het is daarom dus ook niet verstandig om dit allemaal zelf te doen. Uiteraard zijn er ook ontzettend veel werkzaamheden waarmee je prima zelf aan de slag kunt, maar het sanitair aanleggen kun je beter uitbesteden aan een loodgieter. Omdat er genoeg andere klusjes zijn, zoals het slopen en ook verwijderen van de leidingen, die je prima zelf uit kunt voeren, is het niet altijd direct nodig om meteen een loodgieter in te schakelen. Twijfel je of het in jouw geval verstandig is om het zelf te doen of om een loodgieter in te schakelen? Dan hebben we enkele reden voor je, waarom het verstandig is om een deel van de werkzaamheden uit te besteden.

Je voorkomt lekkages en verstoppingen

Het grootste voordeel van het inschakelen van een loodgieter, is dat deze exact kan inschatten of de plannen die je met je badkamer of keuken hebt, ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Door de kennis en het technische inzicht, zal een loodgieter vaak in één oogopslag kunnen zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij voornemens bent om het toilet op de plek van de douche te plaatsen, terwijl de afvoer van het toilet vele malen groter is, dan de afvoer van de douche. Sanitair aanleggen is dus iets wat je niet zomaar doet, maar serieus over na moet worden gedacht.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Het grootste deel van de verbouwing van bijvoorbeeld je badkamer kun je prima zelf doen. Toch is het wel aan te raden dat wanneer het op het sanitair aanleggen komt, je een loodgieter inschakelt, die je kan voorzien van een passend advies en er ook voor kan zorgen dat alles op de juiste manier wordt aangesloten. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks een verstopping hebt, omdat je het toilet hebt aangesloten op de afvoer van de wasbak. Nu denk je misschien wel dat jou dit niet zal overkomen, maar we kunnen je verzekeren dat je echt niet de eerste zult zijn en ook beslist niet de laatste. Dus ze je mannelijke trots gerust aan de kant, want een ontstoppingsbedrijf kan je klauwen met geld kosten.

Andere aansluitingen in de woningNaast het aanleggen van sanitair, zijn er natuurlijk in een woning nog veel meer andere aansluitingen die je wellicht wel prima zelf kunt. Zo kun je bijvoorbeeld vast nadenken over de internetverbinding en waar je de televisie neer zou willen zetten. Nadat je dan online een vergelijking hebt gemaakt voor een bepaalde provider voor glasvezel internet en natuurlijk ook televisie, kun je ervoor kiezen om alles zelf aan te sluiten als je hier handig in bent. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft te wachten totdat de monteur komt en vaak al eerder gebruik kunt maken van zowel het internet, als de televisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in