Home Tuin Wifi in de tuin: hoe werkt dit precies?

Wifi in de tuin: hoe werkt dit precies?

305
0

In het voorjaar en de zomer wil je niet alleen binnen, maar ook buiten zorgeloos kunnen genieten van een goede wifiverbinding. Op deze manier kun je ook in het zonnetje lekker Netflixen of naar Spotify luisteren. Hoe zorg je ervoor dat de wifiverbinding ook buitenshuis in de tuin krachtig genoeg is?

Snelheid van wifinetwerk testen

Er zijn verschillende manieren om een goede wifiverbinding in de tuin te krijgen. De ene oplossing is makkelijker dan de ander. Allereerst is het verstandig om de wifisnelheid te testen. Je test dan of het signaal goed genoeg is om door de buitenmuren en ramen van het huis heen te komen. Je kunt de test met twee smartphones doen. Op één smartphone kun moet je een wifihotspot, access point of wifirouter instellen. Plaats je apparaat vervolgens vlak bij de tuin, bijvoorbeeld op een vensterbank tegen het raam. Daarna loop je met de andere telefoon naar buiten om de signaalsterkte te meten. Dit kun je doen met een gratis app op de plek in de tuin waar je gebruik wilt maken van de wifiverbinding. Als je een signaalsterkte van minimaal -67 dBm hebt, dan kun je goed gebruikmaken van supersnel internet en wifi in de tuin.

Maak gebruik van een wifiversterker voor de tuin

Een wifiversterker vergroot het bereik in de tuin. De versterker vangt het wifisignaal van de router op en zendt het vervolgens opnieuw uit. Hierdoor wordt het bereik van het signaal groter. De plaatsing van de versterker is hierbij van groot belang. Zo moet je de wifiversterker in een stopcontact plaatsen waar het signaal van de router nog sterk genoeg is. Plaats de versterker ook niet te dichtbij; er moet minstens 6 meter tussen het de router en de versterker zitten. Mocht dit ook niet werken, dan kun je ook kijken of er andere mogelijkheden op je adres zijn. Je kunt hiervoor internet van verschillende providers met elkaar vergelijken.

Powerline adapters

Tot slot is het ook nog mogelijk om een powerline-adapter te installeren. Op deze manier kun je een extra wifiverbinding aanmaken. De set bestaat uit twee (of meer) kleine apparaatjes die het internetsignaal via een stopcontact versturen. Je sluit de eerste adapter bedraad aan op de router. De tweede adapter sluit je aan op een stopcontact in de schuur of tuinkantoor. Het stroomnet stuurt vervolgens het internetsignaal naar de adapter die in de schuur geplaatst is. Op deze manier heb je in de hele tuin bereik. Of je nou bij het zwembad of op de loungebank zit: je kunt overal gebruikmaken van het wifi. Er bestaan ook powerline-adapters met ingebouwde wifihotspot. Jouw smartphone, tablet of laptop maken automatisch verbinding met het toegangspunt dat het sterkste signaal biedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in