Home Vloeren Whitewash laminaat

Whitewash laminaat

120
0

Ga je op zoek naar een nieuwe vloer, dan zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een PVC vloer, houten vloer, betonnen vloer of visgraat vloer. Toch is er nog één optie die nog steeds enorm populair is, maar wel op de hielen wordt gezeten door de PVC vloer. We hebben het dan natuurlijk over de laminaatvloer. Een laminaatvloer is tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van de rest van de vloeren, maar komt uiteraard qua kwaliteit absoluut niet bij andere vloeren in de buurt. Dit is natuurlijk ook terug te zien in de prijs van deze vloer. Een van de meeste gekozen laminaat vloeren, dat is de whitewash vloer, wil jij weten waarom?

Waarom een whitewash vloer

Wanneer jij gek bent op een landelijke woonstijl, dan is de whitewash laminaatvloer een absolute aanrader. Daarnaast heeft een whitewash laminaatvloer als voordeel, dat deze door de lichte kleur in principe past binnen bijna iedere interieurstijl. Wel is het belangrijk rekening te houden met de rest van je interieur. Want door de lichte kleur van je vloer, kunnen eventueel lichte meubels volledig in het niet vallen. Zorg er dus voor, dat wanneer je een lichte vloer kiest, je voor de rest van je meubels voor een wat donkere kleur gaat.

Voordelen whitewash laminaat

Eén van de grootste voordelen van een whitewash laminaatvloer, is het onderhoud. Waar een houten vloer het nodige onderhoud behoeft, is dit met laminaat niet aan de orde. Stofzuigen en dweilen volstaat. Een houten vloer daarentegen dient jaarlijks te worden geolied om ervoor te zorgen dat je vloer blijft stralen. Een ander flink voordeel van deze vloer, is dat hij in principe past binnen bijna iedere interieurstijl. Door de lichte kleur bepaal je helemaal zelf hoeveel kracht jij het geheel wilt bijzetten door te kiezen voor donker gekleurde meubels, accessoires en andere items in je huis.

Kosten van een laminaatvloer

De kosten voor een laminaatvloer liggen doorgaans een flink stuk lager dan voor een PVC vloer. Uiteraard ook niet zo vreemd dat een laminaatvloer onverminderd populair is. Een kwalitatief goede laminaatvloer is al verkrijgbaar vanaf 10 euro per vierkante meter. Een PVC vloer daarentegen zit je al snel op een veelvoud hiervan.