Home Geen categorie Wat zijn Green Walls – de definitie, de voordelen, het ontwerp en...

Wat zijn Green Walls – de definitie, de voordelen, het ontwerp en het groen

260
0

Groene muren (ook wel plantenmuren, levende muren of verticale tuinen genoemd) zijn de laatste jaren een opkomende nieuwe trend in gebouwde omgevingen geworden. Het opnemen van levende natuur in stedelijke omgevingen ziet er niet alleen veel uitnodigender uit, maar heeft ook een aantal andere voordelen en doeleinden.

Binnen of buiten, vrijstaand of aan de muur bevestigd, er is een geschikte groene muur voor bijna elke omstandigheid. Maar hoe worden groene muren precies gemaakt, en hoe maak je onderscheid tussen de verschillende soorten?

In dit artikel hebben we de volgende onderwerpen behandeld:

  • Definitie van groene muur
  • Wat zijn de functies en voordelen?
  • Welke soorten groene muren zijn er?
  • Waar groeien de planten in?
  • Welke planten kunnen gebruikt worden?
  • Gezondheid & onderhoud van een levende muur
  • Je eigen groene muur aanschaffen

Definitie van Green Walls

Groene muren zijn verticale structuren waaraan verschillende soorten planten of ander groen bevestigd zijn. Het groen wordt vaak geplant in een groeimedium dat bestaat uit aarde, steen, of water. Omdat er levende planten in de muren zitten, zijn ze meestal voorzien van ingebouwde irrigatiesystemen.

Groene muren verschillen van gevels, die men vaak tegen de buitenmuren van gebouwen ziet opklimmen, waarbij ze als structurele steun worden gebruikt. Bij groene muren bevindt het groeimedium zich op het oppervlak of de structuur van de muur, terwijl gevels in de grond geworteld zijn. Bovendien kan het groen van gevels er lang over doen om voldoende te groeien om een hele muur te bedekken, terwijl groene muren al voorgegroeid kunnen zijn.

Slimme en actieve groene muren lijken vaak op gewone groene muren, maar dienen meer doelen door het gebruik van kunstmatige intelligentie en technologie. De functies van een slimme levende muur kunnen geautomatiseerd en gecontroleerd worden, waardoor de effecten versterkt worden.

Naast de visuele en biofiele voordelen van alle groene muren, kunnen slimme en actieve groene muren beschikken over natuurlijke luchtzuivering en bevochtiging, dankzij de combinatie van verbeterde luchtcirculatie, gespecialiseerd groeimedium, en technologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in