Home Vloeren PVC vloer

PVC vloer

126
0

Een pvc vloer bestaat volledig uit verschillende lagen kunststof. Er is tegenwoordig heel veel keus en bijna niet te onderscheiden van hout. Doordat het zeer gebruiksvriendelijk is, wordt het in steeds meer huishoudens gelegd.

Lang plezier

Het materiaal waarvan pv vloeren worden gemaakt, is heel sterk. Hierdoor gaat het lang mee. Het heeft een speciale toplaag waardoor er minimale beschadigingen ontstaan door slijtage. Mocht je toch een beschadiging hebben dan is dit gemakkelijk te verhelpen door het vervangen van een strook.

Makkelijk in onderhoud

Pv vloeren hebben een gladde oppervlakte. Het is gemakkelijk te reinigen door met regelmaat te stofzuigen en te dweilen. Dweilen kun je met kraanwater zonder toegevoegde schoonmaakmiddelen.

Wil je toch een reinigingsmiddel gebruiken kies dan voor een middel dat geschikt is voor je vloer. Dit zijn producten op natuurlijke basis. Een schoonmaakmiddel met zeep zorgt ervoor dat je doffe plekken krijgt en de vloer glad wordt.

Geluiddempende vloer

Doordat pv vloeren uit verschillende lagen bestaat, is het geluiddempend. Woon je in een gehorig huis of heb je kleine kinderen dan is het een zeer geschikte vloer.

Je hoeft niet meer zachtjes door het huis te lopen omdat de onderburen je anders horen lopen en je kinderen kunnen gerust heerlijk spelen op de vloer zonder dat ze hier overlast van hebben. Liggen de kinderen op bed dan kun je normaal leven want ze zullen gewoon doorslapen.

Een waterbestendige vloer

Doordat het een kunststof vloer is hoef je niet bang te zijn als er vocht over heen gaat. Pv vloeren kunnen hier heel goed tegen. Ze zijn zelfs geschikt om in natte ruimtes zoals een badkamer te leggen.

Vloerverwarming en een pvc vloer

Pv vloeren zijn gemaakt van een materiaal dat goed warmte doorlaat en warmte vasthoudt. Hierdoor is het zeer geschikt voor je vloerverwarming. Je zult heerlijke warme voeten hebben in de winter!

Plakplinten zijn niet nodig

Bij laminaat moet er langs de muren ruimte vrijgehouden worden waardoor je altijd moet afwerken met plakplinten. Pv vloeren kunnen strak tegen de muur gelegd worden. Een plakplint is hierdoor niet nodig.