Home Blog Wat verdient een bouwopruimer?

Wat verdient een bouwopruimer?

197
0

Als je op zoek gaat naar vacatures, kan je de vacature als bouwopruimer met grote kans tegenkomen. Om te bepalen of de vacature iets voor je is zijn meerdere aspecten belangrijk. Zo wil je natuurlijk weten wat je in de functie precies gaat doen én wat je daarbij per maand of per week kunt verdienen.

In dit artikel geven we je meer inzicht in de werkzaamheden en verdiensten van een bouwopruimer. Bij binckwerk kun je terecht voor passende vacatures. Lees snel verder om meer over het beroep te weten te komen.

Dit doe je als bouwopruimer

De naam zegt het eigenlijk al. Een bouwopruimer zorgt ervoor dat een bouwterrein schoon en opgeruimd blijft. Dit draagt bij aan de veiligheid in de bouw. Tijdens het werk kun je bezig zijn met het opruimen van bouwafval en het verplaatsen van materialen, machines of gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van restmateriaal en het scheiden van het afval. Met jouw bijdrage kunnen werkzaamheden in de bouw soepel en veilig verlopen.

Het fijne is dat er geen ingewikkelde opleiding aan vooraf hoeft te gaan. Al kun je niet helemaal werken zonder diploma. Wat je namelijk wel op zak moet hebben, is een VCA diploma. Hiermee ben je bevoegd de werkzaamheden uit te voeren. Op het moment dat je al enige ervaring hebt in de bouw kan dat voor werkgevers een pre zijn. Daarnaast vinden sommige werkgevers het fijn als je in bezit bent van een rijbewijs.

Verdiensten als bouwopruimer

Wil je aan de slag gaan als bouwopruimer? Dan kun je de volgende verdiensten verwachten. Op basis van een 40 urige werkweek kun je maandelijks rond de 2400 euro verdienen. Over het algemeen een prima uurloon. Het precieze bedrag is afhankelijk van het contract bij je werkgever en de werkzaamheden die je uit gaat voeren.

Reiskosten worden in de meeste gevallen ook vergoed. Daarvoor wordt in het contract vaak een vast bedrag afgesproken. Dit kan een vergoeding per kilometer zijn of een bedrag van de reis die je normaal aflegt. Ook als je kosten voor openbaar vervoer maakt kunnen die door de werkgever worden vergoed.

Waar je daarnaast mogelijk op kunt rekenen, is vervoer van de zaak. Als het het werk makkelijker maakt kan het zijn dat de werkgever een auto, fiets of ander vervoersmiddel voor je regelt in het kader van mobiliteit. Dit zijn zaken waar je met werkgevers over in gesprek kunt gaan.