Home Blog Wat is duurder pvc of gietvloer?

Wat is duurder pvc of gietvloer?

135
0

Wanneer het tijd is om een nieuwe vloer te kiezen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Twee populaire keuzes zijn PVC en gietvloeren. Echter, bij het kiezen tussen deze twee opties, is de prijs vaak een belangrijke overweging. In dit artikel zullen we kijken naar de kosten van beide vloertypes en helpen bij het bepalen van welke duurder is.

PVC vloeren

PVC-vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een duurzaam en waterbestendig materiaal dat kan worden gevormd in een breed scala aan patronen en kleuren. PVC-vloeren zijn beschikbaar in zowel plank- als tegelformaten, waardoor het gemakkelijk is om de vloer aan te passen aan de stijl van uw huis.

De kosten van PVC-vloeren variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de grootte van de kamer en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kosten PVC-vloeren tussen de € 20 en € 60 per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit. De kosten van de installatie zijn meestal lager dan bij andere vloersoorten, omdat PVC-vloeren relatief eenvoudig te installeren zijn.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn naadloze, egale vloeren die zijn samengesteld uit verschillende lagen hars en een laag van een speciaal soort cement. Gietvloeren hebben een moderne, strakke uitstraling die goed past bij eigentijdse interieurs. Gietvloeren zijn ook waterdicht en gemakkelijk schoon te maken.

Gietvloeren zijn over het algemeen duurder dan PVC-vloeren. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van de kamer en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld kost een gietvloer tussen de € 70 en € 120 per vierkante meter. Dit omvat zowel het materiaal als de installatiekosten.

Conclusie

Over het algemeen is een gietvloer duurder dan een PVC-vloer. Dit komt omdat gietvloeren duurder materiaal vereisen en complexer zijn om te installeren dan PVC-vloeren. PVC-vloeren zijn een goedkopere optie die nog steeds duurzaam en waterbestendig is. De keuze tussen deze twee opties hangt af van uw budget en de esthetiek die u wilt bereiken. Door de kosten van beide opties te overwegen en te bepalen welke vloer het beste past bij uw behoeften en budget, kunt u de juiste keuze maken.