Home Blog Wat doet een vloerder?

Wat doet een vloerder?

126
0

Een term die je eigenlijk niet meer zo heel erg vaak hoort, is de term vloerder. Een vloerder is iemand die logischerwijs vloeren legt. Dit is een beroep dat in principe allerlei taken ook rondom het vloeren leggen zelf omvat. Alleen met het leggen ben je er natuurlijk nog niet. Om je een idee te geven van wat een vloerder (ook wel vloerwerker genoemd) nu daadwerkelijk allemaal doet, hebben we de meest voorkomende werkzaamheden voor je op een rijtje gezet.

Het egaal maken van de vloer

Niet iedere vloer is al direct geschikt om op te kunnen leggen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer de betonnen ondervloer vol zit met gaten en andere oneffenheden, het belangrijk is dat deze eerst wordt gelijk gemaakt. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan, waarbij de egaliseren met egaline vaak de meest voorkomende manier is waarop dit wordt gedaan. Egaline is een laag die ervoor zorgt dan oneffenheden worden gelijk gemaakt. Uiteraard is het wel zaak dat enorm gaten op een speciale manier worden gedicht.

Het leggen van de vloer

Nadat de vloerder de ondergrond vlak heeft gemaakt, heeft het vaak een dag nodig om goed uit te kunnen harden. Wanneer dit is gebeurt, kan de uiteindelijke vloer worden geplaatst. Dit kan afhankelijk van het type vloer vaak in één dag worden gedaan. Vooral wanneer het om laminaat of PVC gaat, is de kans vrij groot dat alleen met een dag ligt. Vervolgens zorgt de vloerder er ook voor dat plinten worden geplaatst, zodat het geheel volledig zal kunnen worden opgeleverd. Ook kan een goede vloerder je vloer herstellen mocht dit nodig zijn. Hierbij kun je denken aan een houten vloer, betonnen vloer of zelfs een PVC vloer.

Wat doet een vloerder nog meer?

Naast het leggen van vloeren, kunnen ze meeste vloerders ook de wandbekleding voor je realiseren. Hierbij moet je denken aan het snijden en zetten van tegen in de badkamer, keuken of het toilet. Wanneer je met een echte vakman te maken hebt, dan kunnen ze je zelfs nog voorzien van allerlei speciale technieken, zoals mozaïek bijvoorbeeld. Kortom, vloerders zijn echte vakmannen. Kijk dus altijd kritisch naar de werkzaamheden die een vloerder kan uitvoeren en voorkom dat jouw vloer een oefen klus wordt, om het zo beter onder de knie te kunnen krijgen.