Home Blog Wat doet een dakdekker?

Wat doet een dakdekker?

77
0

Een dakdekker zorgt ervoor dat we veilig in onze woning kunnen wonen. Het dak moet ons beschermen tegen de verschillende weersinvloeden waar we in Nederland mee te maken hebben. Een dakdekker is dus een belangrijke vakman, die we kunnen benaderen voor het aanbrengen van een dakbedekking, een lekkage van het dak oplossen, het renoveren van een dak en vele andere soorten werkzaamheden.

Het aanbrengen van een dakbedekking

Wanneer we een woning gaan bouwen of renoveren, dan zal het dak beschermd moeten worden door een dakbedekking. Wanneer je een dakdekker inhuurt, dan kan deze meerdere soorten dakbedekking aanbrengen. Op schuine daken worden hoofdzakelijk dakpannen gebruikt. Op platte daken kun je kiezen uit bitumen, EPDM, APAX of kunststof. APAX is een dakbedekking die steeds vaker wordt toegepast. Met bitumen als basis en een combinatie van gemodificeerde hoogwaardige elastomeren en plastomeren is APAX een geliefd product geworden. Als je in Den Bosch woont, dan zal de dakdekker te Den Bosch eerst de voor- en nadelen van de verschillende soorten dakbedekking met je bespreken. De dakdekker in Den Bosch zal de door jouw uitgekozen dakbedekking met jouw goedkeuring op het platte dak aanbrengen.

Een lekkage van een plat dak

Wanneer je een lekkage op het platte dak hebt, is het belangrijk daar snel werk van te maken. Bij een plat dak zou je eerst zelf kunnen kijken of je de reparatie kunt uitvoeren. Je gaat eerst kijken of je de plaats van de lekkage kunt vinden. In veel gevallen zal dat niet lukken. Dan ben je verplicht een dakdekker te benaderen. Deze zal eerst het dak inspecteren. Ook als je in Vught woont, kan de dakdekker vaak de juiste plek van de lekkage op het platte dak niet vinden. De dakdekker in Vught zal je aanraden een andere dakbedekking aan te laten brengen.

Een lekkage op een schuin dak

Ook bij een schuin dak zal de dakdekker het dak bij een lekkage eerst inspecteren. Wanneer er door een storm dakpannen verschoven zijn, dan kan daar de lekkage door zijn ontstaan. In dat geval is de lekkage gemakkelijk te verhelpen. De dakdekker zal de dakpannen weer recht leggen, waardoor de lekkage verholpen wordt. De dakpannen kunnen ook poreus zijn geworden, waardoor ze water doorlaten. Dan zal de dakdekker je aanraden om er nieuwe dakpannen op te laten leggen. Wanneer je dat niet doet, dan kan het dakbeschot, doordat het constant nat is, gaan rotten. Dat moet voorkomen worden, omdat anders de kosten, om het geheel te renoveren, hoog zijn.

Het dak inspecteren door de dakdekker

Je kunt het dak automatisch jaarlijks laten inspecteren door de dakdekker, als je daar een onderhoudscontract bij afgesloten hebt. Bij de controle van het dak wordt ook de afvoer schoongemaakt. Daardoor kan het water goed weglopen, zodat je er geen last van zult hebben.