Home Aankoophulp Waarop letten bij het aankopen van buiten zitkussens?

Waarop letten bij het aankopen van buiten zitkussens?

359
0

Aankoopcriteria: Zitkussens kunt u vergelijken en beoordelen op basis van deze factoren

In het volgende willen wij u laten zien welke factoren u kunt gebruiken om zitkussens te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het voor u gemakkelijker om te beslissen of een bepaald zitkussen geschikt is voor u of niet.

Samengevat, dit is dit:

  • Volumetrisch gewicht
  • Compressiehardheid
  • Overtrek
  • Gevoeligheid voor pilling
  • Slijtvastheid
  • Lichtvastheid

Volume

Het volumegewicht is een van de kwaliteitskenmerken van zitkussens en geeft aan hoeveel kilogram het schuim van het zitkussen per kubieke meter weegt. Wij raden u aan een hogere dichtheid te verkiezen boven een lagere, omdat een hogere dichtheid minder materiaalmoeheid belooft.

Compressiehardheid

Ook de compressiehardheid is essentieel voor uw aankoopbeslissing. Zoals hierboven vermeld, geeft het in kilopascal aan hoeveel kracht je moet gebruiken om het schuim te comprimeren.

Als u waarde hecht aan een stevig gepolsterd zitkussen dat een beetje zinkt als u gaat zitten, moet u een hogere compressiehardheid gebruiken.

Overtrek

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel verschillende hoezen voor een zitkussen. U kunt kiezen uit natuurlijke vezels, kunstmatige vezels, leer/kunstleder, vlak geweven of suède.

Als allergiepatiënt moet u linnengoed gebruiken. Als u op zoek bent naar een zitkussen dat geschikt is voor gebruik buitenshuis, dan kunt u het beste de voorkeur geven aan polyvinylchloride.

Gevoeligheid voor pilling

Pillen is niets meer dan het samenvouwen van vezels op een textieloppervlak. Pillen, de kleine knobbeltjes, ontstaan door wrijving. Om dit te voorkomen, moet u aandacht besteden aan de pilling waarde voordat u een zitkussen koopt.

Het is van toepassing:

PillingFase
Fase 1-2Sterke pilling vorming
Fase 3Duidelijke pilling vorming
Fase 4Nauwelijks pillenvorming in de vorm van pillen
Fase 5Geen pilling vorming

Als je knobbeltjes op je kussen hebt, kun je ze gemakkelijk verwijderen met een pluizenscheermesje.

LINK PLUIZEN SCHEERMESJE

Slijtvastheid

De term “Martindale” is een maat voor hoe slijtvast een bepaald textiel is. De Martindale methode, een veel gebruikte methode, kan worden gebruikt om de slijtvastheid te bepalen. Hoe hoger de Martindale-waarde, hoe beter het textiel slijtvast is.

Een waarde van 10.000-15.000 Martindale heeft vaak de voorkeur voor privégebruik, omdat de stof niet aan veel schaafwonden wordt blootgesteld. 25.000-35.000 Martindale zijn geschikt voor kantoorgebruik.

Voor openbaar gebruik, bijvoorbeeld voor zitkussens in bussen en treinen, worden hogere waarden zoals 30.000-40.000 Martindale gebruikt, omdat de stof in het openbaar vervoer aan veel schaafwonden wordt blootgesteld.

Lichtechtheid

Een ander kwaliteitskenmerk is de lichtechtheid, die aangeeft hoe resistent de kleur is tegen daglicht. De lichtechtheid van niveau 1 is zeer laag en de stof verbleekt snel. Niveau 8 daarentegen heeft een uitstekende lichtechtheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in