Home Tips Voorkom migraine met deze praktische tips

Voorkom migraine met deze praktische tips

118
0

Krijg jij vaak migraine? Je bent niet de enige. Ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking kampt met deze vervelende vorm van hoofdpijn. Zodra je een aanval hebt, kun je weinig anders doen dan rusten in een koele, donkere kamer en medicatie innemen. Maar wist je dat je door een paar aanpassingen in je leefomgeving je kans op een migraineaanval kunt verminderen? In dit artikel richten we ons daarbij op een belangrijke trigger van migraine: licht.

Lees verder en ontdek hoe een goede zonnebril, een donker scherm en zelf zonwering maken op de website van SunWise je kunnen helpen.

Wat is migraine?

Migraine is niet zomaar hoofdpijn. Het is een intense, kloppende pijn die tot wel 72 uur kan aanhouden. Een aanval gaat meestal gepaard met visuele verstoringen zoals lichtflitsen of blinde vlekken, waardoor je niet in je dagelijks leven kunt functioneren. Ben je gevoelig voor migraine? Dan is fel licht waarschijnlijk een belangrijke trigger, al hebben natuurlijk ook je hormonen, je eet- en drinkpatroon en andere factoren invloed.

Onthoud: migraine is een chronische aandoening die je leven sterk kan beïnvloeden. Raadpleeg je huisarts als je regelmatig aanvallen hebt.

Hoe voorkom je migraine?

Hoewel je op je hormonen niet echt invloed hebt, kun je wel de hoeveelheid licht die je ogen verwerken controleren. Hier zijn drie tips om dat te doen:

  • Draag een goede zonnebril: licht is een bekende trigger voor migraine. Op felle dagen biedt een goede zonnebril dan ook uitkomst. Kies voor een bril met een FL41-filter, die UV-licht effectief blokkeert en je ogen beschermt;
  • Installeer goede zonwering: fel zonlicht (of zelfs fel licht op een grijze dag) door je ramen is vaak net zo storend als buitenlicht. Zonwering met zuignappen, zoals die van SunWise, helpt hierbij. Deze zonwering maakt het licht in huis net wat minder fel, wat migraineaanvallen kan voorkomen;
  • Gebruik een donker beeldscherm: beperk je schermtijd zoveel mogelijk. Als dat niet lukt, pas dan in ieder geval je scherminstellingen aan. De felheid van je scherm is hierin minder belangrijk dan de hoeveelheid blauw licht die je hersenen verwerken. Zet je scherm daarom op roodlicht-modus/avondmodus om blauw licht te verminderen. Kies je er toch voor om je scherm donkerder te zetten, zorg er dan voor dat het contrast met je omgeving niet te groot wordt. Dat kan alsnog klachten veroorzaken.

Jij hebt de controle over je triggers!Kamp jij met migraineaanvallen en wil je de frequentie van die aanvallen verminderen? Gebruik een goede zonnebril, pas je beeldscherm aan en installeer zonwering met zuignappen. De zonwering voor kunststof kozijnen van Sunwise is perfect als je op zoek bent naar goedkope zonwering van hoogwaardige kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in