Home Voordelen – nadelen

Voordelen – nadelen

Voordelen

Twijfel je over het nemen van een gietvloer? Ben je al op de hoogte van de nadelen en wil je de voordelen weten? Of misschien weet je nog helemaal niks en kijk je eerst naar de voordelen? Wij zullen je uitleggen wat nou de voordelen zijn van een gietvloer!

Omgang met de vloer

Het grootste voordeel van het hebben van een gietvloer is toch wel denken wij het onderhoud ervan. Als er iets op valt maak je het snel schoon met een doek en het is weg. Tuurlijk is dat ook zo bij andere soorten vloeren.

Als je bijvoorbeeld laminaat neemt als daar vaak water op valt in grote hoeveelheden beschadig je het al wel snel. Daar heb je dus geen last van bij een gietvloer. Dit komt mede ook doordat een gietvloer waterdicht is. Ook heb je geen last van vuil wat tussen voegen gaat zitten. Je hebt namelijk bij een gietvloer heen voegen!

Stel je voor er ontstaan toch krassen op je vloer en je stoort je eraan. Dit is heel makkelijk dan weer te herstellen. Je kunt namelijk gewoon over je bestaande vloer opnieuw gieten. De vloer is heel dun, we spreken over een paar millimeter en kan dus weer gevuld worden.

Algemene voordelen

Buiten de bovengenoemde voordelen qua onderhoud is de vloer ook nog eens geluiddicht. Stel je voor je wilt het in je slaapkamer doen dan hoor je het ook niet beneden. Wat je wel vaak hebt bij andere vloeren. Daarbij is het ook mogelijk om vloerverwarming te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je geen radiator meer midden in je woonkamer hebt maar je gehele huis wel verwarmd blijft!

Het is ook nog eens een veilige optie doordat de vloer brandveilig is.  Er zitten een aantal factoren in de vloer die de brand vertragen met verspreiden. Dit geeft natuurlijk een veilig gevoel en beperkt eventuele schade tijdens een brand.

Nadelen van een gietvloer

Uiteraard zijn er net als elk andere vloer nadelen bij een gietvloer. Bij het overwegen voor het nemen van een gietvloer willen we zeker zijn dat je op de hoogte bent van de nadelen. Als allereerst moet je opletten naar de prijs van de offerte die je krijgt. In het geval van een gietvloer is goedkoop duurkoop. Gietvloeren zijn niet de meet goedkope keus van vloeren maar je moet goed kijken door wie je het laat doen.

Je hebt de keus tussen 2 soorten gietvloeren een aromatische en een alifatische. Het verschil hierin is dat de aromatische een grotere kans op kleurverandering heeft. Deze is vanwege die reden ook goedkoper. Terwijl de alifatische juist een kleurvaste vloer is en dus een minimale verandering heeft.

Je zult je denk ik wel kunnen voorstellen dat een gietvloer snel kan krassen doordat het zo glad gelegd is.

Zorg ervoor dat je op de gang bijvoorbeeld een vaste plek hebt waar je loopt zodat je het zand niet meeneemt. Ook kun je wat vaker gaan dweilen om te voorkomen dat stof en zand krassen veroorzaken op je vloer. Het goed onderhouden van je vloer is ook een goede tip om krassen te voorkomen. Bij het gieten van je vloer door het desbetreffende bedrijf kun je altijd vragen naar de juiste onderhoudstips.