Home Vloerverwarming en gietvloer

Vloerverwarming en gietvloer

Twijfel je over het nemen van vloerverwarming? Wil je daarbij ook een gietvloer laten plaatsen alleen weet je niet of dat kan? Wij zullen dit voor je uitzoeken en alle informatie die je nodig hebt omtrent dit onderwerp zul je hier kunnen lezen!

Wat is vloerverwarming?

Vaak willen mensen als zij de keus hebben geen radiator in het zicht hebben. Dit is meestal omdat het of veel ruimte in neemt, of ze vinden het niet mooi staan in het interieur. Maar uiteraard heb je vooralsnog wel een verwarming nodig in je woning en wil je dus een andere oplossing.

Je hebt ook radiatoren die in de lengte tegen de muur aan staan maar ook dat vindt niet iedereen een leuk alternatief. Vandaar dat je ook de vloerverwarming hebt. Vloerverwarming is zoals de naam het al zegt een verwarming die je kunt vinden in je vloer. Hierdoor is het niet zichtbaar maar merk je wel dat je huis verwarmd wordt.

Wanneer kan je vloerverwarming onder een gietvloer plaatsen?

Gietvloeren heb je in verschillende soorten. Helaas is het zo dat niet elke soort de mogelijkheid heeft voor het plaatsen van vloerverwarming. De meeste gietvloeren geven die mogelijkheid wel alleen de epoxy heeft helaas niet de mogelijkheid.

Het is zo dat doordat gietvloeren zo elastisch zijn ze goed samenvoegen met de vloerverwarming. Hierdoor voel je de verwarming altijd goed aan! Gietvloeren is eigenlijk ook de meest ideale vloer om vloerverwarming bij te leggen.

Gietvloer over een al bestaande vloer met vloerverwarming leggen

Het is mogelijk om een gietvloer te plaatsen over een bestaande vloer waaronder al vloerverwarming ligt. Doordat de gietvloer een dunne laag is, hecht deze mooi aan de vloer eronder en wordt de warmte van de al bestaande vloerverwarming ook gewoon mooi doorgegeven.

Het hangt er voornamelijk vanaf hoe dik de vloer is die daaronder ligt. Maar over het algemeen is dit geen probleem. Het is vooral zo dat als je de vloer die er al onderligt weghaalt je de kans ernstig vergroot dat je de vloerverwarming beschadigd. Dit gebeurt namelijk al heel snel omdat het lastig is om deze weg te halen.

Zodra er iemand langskomt om te kijken naar de vloer voor het plaatsen van een gietvloer. Kan er meteen worden gekeken hoe het zit met de vloer die je al hebt liggen. Dan weet je meteen of het mogelijk is en kunnen zij je eventueel adviseren over de soort gietvloer je het best kunt leggen.