Home Blog Vloerverwarming (laten) installeren

Vloerverwarming (laten) installeren

249
0

Bij de meeste nieuwbouw huizen is een vloerverwarming bijna niet meer weg te denken. Ook zien we steeds vaker, dat wanneer mensen kiezen voor een nieuwe vloer ze de radiatoren inruilen voor vloerverwarming. De meesten mensen die niet kiezen voor een vloerverwarming doen dit omdat ze het gevoel hebben dat dit een enorme kostenpost met zich meebrengt. Toch valt dit reuze mee. Wanneer jij kiest voor een vloerverwarming, dan zal dit direct zorgen voor zo’n 20% minder energie. Dit heeft ermee te maken dat je cv-ketel tot veel minder hoge temperaturen hoeft op te warmen.

Hoe werkt een vloerverwarming

Loop jij al een tijdje met het idee om een vloerverwarming te laten instaleren, dan vraag jij je misschien wel af hoe dit nu eigenlijk werkt. In de basis is de werking van radiatoren identiek aan de manier waarop vloerverwarming werkt. Je Cv-ketel verwarmt het water en via de leiden wordt het verdeeld onder de verschillende radiatoren in je huis. Wanneer je radiatoren hebt, dan zal het water en dus de warmte door verschillende radiatoren worden verspreid in je huis. Bij vloerverwarming werkt dit net iets anders. Doordat een vloerverwarming onder het hele oppervlak van de kamer loopt, zal de warmte gelijkmatig worden verdeeld in de gehele ruimte. Net zoals bij radiatoren, stel je ook bij een vloerverwarming de temperatuur in via de thermostaat.

De kosten voor een vloerverwarming

Een vloerverwarming instaleren kan doorgaans binnen een dag worden gerealiseerd. De kosten die hiermee gemoeid gaan moeten worden gerekend op zo’n 50 euro per vierkante meter voor een normale woning. Dit is de prijs inclusief materiaal en het instaleren van je vloerverwarming.

Voordelen van een vloerverwarming

Eén van de grootste voordelen welke een vloerverwarming met zich meebrengt is een stuk besparing van de energiekosten. Een vloerverwarming gebruikt tot wel 20% minder energie dat radiatoren. Dit komt doordat de temperatuur van de vloerverwarming een stuk lager ligt dan bij radiatoren. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld vanaf de vloer heb je sneller een aangenaam gevoel. Daarnaast kun je rekening houden met het feit dat jij je thermostaat tot wel 2 graden lager kunt zetten voor exact hetzelfde gevoel.