Home Blog Vloeren binnen en buiten van Douglas hout

Vloeren binnen en buiten van Douglas hout

226
0

Dat douglas hout één van de en zo niet populairste houtsoort is van dit moment, dat is natuurlijk absoluut geen verrassing. Vooral gezien het feit we de afgelopen tijd met elkaar massaal bezig zijn geweest in onze tuin, is de verkoop van douglas hout tot een recordhoogte gestegen. Douglas hout wordt doorgaans veelal gebruik voor in de tuin, met name voor overkappingen, schuttingen en ook tuinhuisjes en blokhutten. Niet zo gek te bedenken dat het gebruik van douglas hout tal van voordelen heeft. Maar hoe zit dit met onze vloer? Kunnen we een vloer zowel binnen als buiten van douglas hout laten leggen?

Douglas houten vloer voor binnen

Douglas hout wordt normaliter veelal buiten toegepast. Het is weers- en windbestendig en daardoor bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken. Niet alleen is het praktisch gezien een goede keuze, maar ook optisch is douglas hout een ware toevoeging aan je tuin. Zoals je vaak zien, is het hout onbewerkt en straalt het wat uit. Kortom, een absolute aanrader dus! Maar hoe zit het met onze vloer binnen, kunnen we ook voor binnen kiezen voor een hout vloer van douglas? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Doordat je Douglas hout zowel bewerkt als geschaafd kunt kopen, is het dus bij uitstek om te gebruiken voor binnen. Niet alleen voor je vloer, maar ook voor een plank aan de muur of overige meubels is dit hout bij uitstek geschikt.

Douglas houten vloer voor buiten

Als we het hebben over een houten vloer van douglas voor buiten, dan hebben we het natuurlijk over de welbekende vlonderplanken. Dit zijn lange planken, die vaak onder een overkapping worden gelegd om zo extra sfeer en comfort te gebruiken. Het grote voordeel aan douglas hout, is dat je het in lange planken kunt neerleggen en het tevens ook ontzettend duurzaam is. Waar je zult denken, dat duurzaam een prijskaartje heeft, is dit bij douglas hout dus absoluut niet het geval. Zo kun je dus prima kiezen voor een douglas houten vloer voor zowel buiten als binnen. Kies je voor buiten, dan is het wel verstandig het hout vooraf te laten behandelen tegen extreme weersinvloeden zoals regen, sneeuw en ijs.