Home Blog Vloer in badkamer vervangen

Vloer in badkamer vervangen

80
0

Ben jij je vloer in de badkamer zat, dan is het tijd om deze te vervangen. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te doen, maar wellicht is het verstandiger dit door een bedrijf uit te laten voeren. In de badkamer liggen namelijk allerlei verschillende leidingen en buizen voor de toevoer en ook afvoer van water. Wat we vaak zien, is dat wanneer er wordt gekozen voor een nieuwe vloer in de badkamer, direct de volledige badkamer wordt gerenoveerd. Kies je er dan voor om de douche en wasbak op een andere plek in de badkamer te plaatsen, dan is het belangrijk rekening te houden met de aanwezige leidingen zoals je ook kunt lezen op rioolteam.be. In dit artikel geven we je een aantal tips waar jij op moet letten.

Douche

Naast het toilet, is natuurlijk de douche het belangrijkste onderdeel van onze badkamer. Doordat hier zowel water wordt toegevoerd en ook in flinke hoeveelheden wordt afgevoerd, is het belangrijk wanneer jij hier nieuwe leidingen voor aan wilt leggen rekening houdt met bepaalde zaken. Het belangrijkste is, dat je rekening houdt dat je een afschot maakt. Dit zorgt ervoor dat het water gericht naar je afvoer kan worden geleidt. Doe je dit niet, dan zal het water blijven staan en kan dit zorgen voor eventuele schimmel aan je kitranden.

Onder de vloer

De leidingen voor de afvoer van het water zullen onder de vloer worden geplaatst. Wat belangrijk is, is dat je rekening houdt met het verschil in hoogte. Het is namelijk noodzakelijk dat het water op een goede manier kan weglopen. Zorg er dus altijd voor, dat het niveau van de afvoer bij je douche en toilet een stuk hoger ligt, dan het uiteindelijke punt waar het water naar toe moet worden gevoerd om het volledig te kunnen af kunnen voeren, zodat het niet blijft staan

Doucheputje

Wanneer je gaat douchen, dan zullen er allerlei zeepresten en ook haren achterblijven in het doucheputje. Zorg er dus voor dat je deze regelmatig schoon maakt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat deze resten zich in de buizen onder de vloer gaan ophopen en daar word je niet vrolijk van kunnen we je vertellen. Het is dus belangrijk je doucheputje regelmatig te reinigen, maar ook eens in de zoveel tijd een ontstopper te gebruiken en niet ontstoppingsdienst Antwerpen hoeft te bellen.