Home Blog Vliegengordijn en andere oplossingen

Vliegengordijn en andere oplossingen

263
0

Vliegen zijn vervelende beestjes die steeds weer rond je hoofd zoemen. Daarnaast brengen ze ook ziektes over, van diarree tot oogontsteking. Heb je alweer een bromvlieg op je boterham zien zitten of erger je je aan de fruitvliegjes bij de fruitschaal? Neem dan de volgende maatregelen, die gaan van het neerleggen van zakjes met lavendel tot het monteren van een vliegengordijn. Dit zijn de beste tips!

Deurgordijn of zak water ophangen

Een vliegengordijn kan je tegenwoordig kopen in alle soorten en maten. Een heel eenvoudige model is het kunststof vliegengordijn, dat bestaat uit kunststof draden, hulzen of kralen. Kies je voor een aluminium vliegengordijn, dan heb je een wat modernere uitstraling. Kattenstaartgordijnen, die je vaak ziet in hotels en restaurants, werken goed dankzij de dikte van de slierten en kan je makkelijk op maat knippen. Wil je geen spullen kopen om de vliegen weg te houden, dan zijn er ook simpele huismiddeltjes. Hang een diepvrieszak met water bij je deur of in je tuin en de vliegen verdwijnen snel naar een andere plek vanwege de lichtschittering.

Vliegen wegjagen of vangen

Vliegen hebben een hekel aan diverse geuren. Lavendel is hier één van. Door lavendelolie te sprenkelen of zakjes met gedroogde lavendel neer te leggen, blijven ze liever uit je buurt. Heb je geen lavendel bij de hand, dan doen bakjes met witte azijn of met allesreiniger met citroengeur wonderen. Ten slotte hebben ook met water en azijn gelapte ramen voor vliegen een vervelende geur.

Houd je van verse basilicum? Vliegen hebben een hekel aan de basilicumplant, waar jij weer je voordeel mee kan doen. Ga je voor meer rigoureuze maatregelen, dan kan je heel eenvoudig een val maken met behulp van een lege plastic fles. Knip de flessenhals eraf, doe zoete vloeistof op de bodem en zet de hals er ondersteboven weer op. Als de vliegen er eenmaal in zitten, dan kunnen ze niet meer ontsnappen.

Plaats een horgordijn of hordeur

Wil je voor de lange termijn een definitieve oplossing tegen vliegen, dan zijn er veel mogelijkheden voor het plaatsen van horgaas, horgordijnen en hordeuren. Een hordeur kan je laten monteren door de expert, maar kan je met de juiste benodigdheden ook zelf bouwen. Informatie hierover vind je bij diverse webshops, waaronder die van Horrenbouw. Van horgordijn met magneet tot onderdelen voor een hordeur, hier is voor ieder wat wils te vinden. Het resultaat? Je hoeft niet meer met je vliegenmepper achter de vliegen aan!