Home Tips Vijf tips voor de grote schoonmaak deze zomer

Vijf tips voor de grote schoonmaak deze zomer

188
0

Rommel maken is makkelijk, maar het vervolgens weer opruimen is weer iets heel anders, daar heeft eigenlijk niemand echt zin in. Toch zijn er genoeg redenen om te bedenken waarom het belangrijk is om in een schone omgeving te wonen, denk aan de slechte hygiëne, maar ook aan de stress die rommel veroorzaakt. In dit artikel willen we je graag een vijftal tips geven over het maken van een grote schoonmaak deze zomer en hoe je ervoor zorgt dat het niet zo snel weer zo vies wordt.

Koop alles wat je nodig hebt

Voordat je aan een schoonmaak begint, is het goed om alle benodigdheden daarvoor in huis te halen. Heb je geen stoffer en blik, ga naar de winkel en koop er een. Heb je geen stofzuiger of is je stofzuiger stuk, bestel snel het beste exemplaar op internet. Het zijn deze simpele dingen die het opruimen veel sneller en makkelijker maken, waardoor het verzetten van bergen opeens helemaal niet zo moeilijk meer lijkt.

Zorg dat je genoeg weggooit

Niet iedereen vindt het makkelijk om dingen weg te gooien, maar toch willen we je aanraden om dat te doen. Je kunt veel zooi zoals oude papieren en documenten, dozen met spullen die je nooit meer gebruikt en oude kleren allemaal wegdoen. Niet dat het allemaal per se in de prullenbak moet, je kunt het ook recyclen of op marktplaats zetten. Misschien is er wel een goed doel waar je iets aan kunt schenken.

Waar leg je de spullen neer

Als je eenmaal de grote opruiming hebt gedaan en je hebt dingen weggegooid, weggegeven of verkocht via marktplaats, dan is het een goed idee om bij jezelf na te gaan waar je de rest van je spullen op gaat bergen. Soms is een kast te groot en wil je een kleinere kast. Soms heb je opbergkisten nodig. En soms is het goed om bijvoorbeeld in de kamer nieuwe TV meubels op maat aan te schaffen waar je veel spullen al in kwijt kan. Het scheelt vaak een hoop zooi als je de juiste meubels en kasten hebt.

Je sopje wordt bruin

Sommige mensen denken dat het in hun huis wel meevalt met de stof en het vuil, maar wij raden je aan om elke vierkante centimeter toch af te vegen en af te stoffen. Je zult zien dat binnen ‘no time’ je sopje helemaal bruin is van het vuil. Ja, het is het zeker waard om het huis schoon te maken en het is ook nog eens goed voor je gezondheid.  

Leer minder te hamsteren

Als je eenmaal een keer een grote schoonmaak doet en je hebt een heleboel dingen weggegooid, dan is het al veel makkelijker om niet meer zo veel te kopen. Je zult meer een houding hebben van ‘wat heb ik eraan’. Dat is niet alleen goed voor de ruimte in je huis, maar is ook nog eens duurzaam en goed voor het klimaat. Je leert zo consuminderen en dat is top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in