Home Blog Unieke houten muurdecoratie voor in de woonkamer

Unieke houten muurdecoratie voor in de woonkamer

100
0

Het inrichten van je huis is een van de leukste dingen om uren mee bezig te zijn wat ons betreft. Voor welke interieur stijl ga je? Welke meubelen wil je houden en welke meubelen wil je vervangen? Ga ja alle kamers (her)inrichten of kies je specifiek een kamer uit? Wij kijken zelf altijd graag naar de kamers waar je het meeste bent, vaak de woonkamer en de keuken. Wanneer je gaat verhuizen heb je de makkelijkste mogelijkheid om je hele huis opnieuw te stijlen, maar wil je in een bestaande woning een nieuwe stijl toepassen of je huis herinrichten ga dan voor een aantal kamers.

In deze blog richten we ons op de woonkamer. Hoe kun je een zo groot mogelijk effect creƫeren met zo min mogelijk kosten? Denk hierbij aan het verven van je wanden, muurdecoraties (zoals een houten wereldkaart) en sfeer bepalende accessoires

Je muren verven

Wat qua kosten niet de wereld kost, maar een enorm effect kan hebben is je muren opnieuw verven. Waar we voorheen allemaal gewend waren om een of twee muren een kleur te geven en de rest van de muren wit te houden, is de trend momenteel om in een kamer alle muren (en soms zelfs het plafond) dezelfde kleur te geven. Dus bijvoorbeeld niet 1 muur blauw en de andere muren wit, nee: alle muren grijs (industrieel) of bijvoorbeeld beigebruin (landelijk).

Houten muurdecoraties

Een andere trend zijn houten muurdecoraties woonkamer. Dit kan bijvoorbeeld de eerder genoemde houten wereldkaart zijn, waarbij je wat ons betreft all out kan gaan en de hele muur kunt vullen met een prachtige houten wereldkaart. Deze zijn van dik hout (12mm) gemaakt, waardoor een muurdecoratie zowel opvalt als ook verweven wordt met de muur. Zeker wanneer je de muur een bijpassende kleur maakt, geeft dit een prachtige eye-catcher in je woonkamer.

Sfeer bepalende accessoires

Daarnaast kun je met het aanbrengen van sfeer bepalende accessoires je interieurstijl de finishing touch geven. Denk aan een bijzondere hanglamp van staal, een vloerkleed of bijvoorbeeld stijl accessoires voor in de vensterbank als planten of organische vormen.