Home Tips Tuinpad verlichten met solarlampen – 4 creatieve ideeën

Tuinpad verlichten met solarlampen – 4 creatieve ideeën

105
0

Naast bloemperken en zitjes maken ook tuinpaden deel uit van een tuin. Om te voorkomen dat deze in het donker een struikelblok vormen, is het raadzaam ze te verlichten met zonnelampen.

Wie heeft het niet meegemaakt: je wilt snel naar de achterkant van de tuin en dan kom je op de groenstroken terecht. Grappig, er was ergens een tuinpad! Nou, in het donker kan het heel moeilijk zijn om niet “van het juiste spoor” te raken. Daarom is het altijd aan te raden het tuinpad verstandig te verlichten. Die nu angst heeft voor hoge elektriciteitskosten, die onmiddellijk weer tot bedaren kunnen komen. Er zijn immers al talloze zonnelampen waarmee tuinpaden optimaal kunnen worden verlicht. Hier kunt u zelfs heel creatief worden en kleine hoogtepunten instellen. Onze ideeën zullen u vertellen hoe.
Waarom zonnelampen gebruiken?
De voordelen van zonnelampen liggen voor de hand. Ze hebben geen elektriciteit nodig (u vindt het op www.feelgreen.de), kunnen flexibel overal in de tuin worden gebruikt en u hebt geen technische voorkennis nodig om ze in de tuin te installeren. Het enige wat u hoeft te doen is een paar belangrijke tips volgen. Volgens www.lampenwelt.de is het bijvoorbeeld belangrijk dat u het zonnepaneel naar het zuiden oriënteert, zodat zoveel mogelijk uren zonlicht kunnen worden benut. Het is ook zinvol om te kiezen voor producten met zomer- en winterwerking. Trouwens, er zijn zelfs zonnelampen met geïntegreerde bewegingsdetectoren. En dit alles zonder kabels te leggen en zonder hoge elektriciteitskosten! Geweldig of?

Zo kunt u uw tuinpaden verlichten zonder elektriciteit

  1. 1. Klassieke zonnelampen:
Solarlampe

Allereerst kunt u natuurlijk terugvallen op de klassiekers, d.w.z. zonnelampen met grondspikes. Deze zijn tegenwoordig al in een verscheidenheid van vormen en kleuren te koop. Zelfs in de vorm van cijfers. Hier is toegestaan wat bevalt en wat vooral past bij de tuinstijl.

2. Zonne-licht kettingen:

Solarlichterkette

Een andere leuke optie zijn zonnelichtkettingen. Als u het tuinpad als een soort laan hebt aangelegd, dan komen zonne-lichtkettingen hier natuurlijk goed tot hun recht. Ze hebben een romantisch effect en geven toch voldoende licht. Lichtsnoeren moeten daarom tijdens de kerstperiode niet alleen in bomen en struiken hun plaats vinden.

3. zonnelichtstenen:

Leuchtkieselsteine

Als u een tuinpad van kiezelstenen hebt aangelegd, kunt u er ook verlichte zonnestenen tussen strooien. Het ziet er heel grappig uit, als in het donker onderweg ineens afzonderlijke stenen beginnen te glinsteren. Deze stenen dienen echter niet zozeer als verlichting, maar veeleer als oriëntatiehulpmiddel.

4. zonneplaten/grondinbouwspots:

Solarbodeneinbaustrahler

Persoonlijk vind ik solar loopvlakplaten of solar grondinbouwspots ook mooi. Ze verlichten ook het tuinpad prachtig. Het is echter het beste om ze te integreren in het tuinpad terwijl u het aanlegt. Dat is de makkelijkste manier. De daaropvolgende installatie is al wat moeilijker, maar uiteraard haalbaar. Toch zou ik altijd aanraden om solar grondinbouwspots direct met.

Conclusie:

In het donker door de tuin lopen is tegenwoordig geen enkel probleem meer dankzij de zonnelampen. En het beste is: u hoeft geen kabels te leggen! Het kan niet eenvoudiger. Zonnelampen zijn dus perfect voor in de tuin. U kunt ze ook op elk moment vervangen door andere modellen en zo voor een frisse wind in de tuin zorgen. Soms kunt u kiezen voor moderne lichtzuilen, soms voor mozaïek solarbollen en soms voor lichtgevende solar tuinfiguren. Leef u uit en laat uw tuin in een heel ander licht verschijnen naargelang uw stemming. Meer slimme ideeën voor tuinverlichting zonder elektriciteit vindt u hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in