Home Blog Tuin aanleggen: waar begin je?

Tuin aanleggen: waar begin je?

192
0

Het aanleggen van een tuin is niet iets wat je zomaar even regelt. Sterker nog, het aanleggen van een tuin is vaak een hele klus. Los van het feit of het om een grote of een kleine tuin gaat. Vooral op het moment dat er ook eerst nog het nodige uit moet worden gehaald, is het zaak dat je zorgt voor een goede voorbereiding en vooral ook een goede planning. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij relatief eenvoudig een tuin aan kunt (laten) leggen.

Wat zijn je plannen?

Een tuin aanleggen is een flinke klus. Het is daarom belangrijk te weten wat je exact zou willen. Afhankelijk van onder andere je budget en ook de ruimte die je tot je beschikking hebt, kun je nadenken over de opties. Wil je een tuin met allerlei bloemen en planten of heeft je voorkeur een tuin die zo goed als vrij is van onderhoud. Belangrijk om te weten, is wat je daadwerkelijk wilt. Een tuin die volledig moet worden ingericht met bloemen en planten, heeft een andere aanvliegroute, dan wanneer het hoofdzakelijk terrastegels worden met enkele bakken of borders vol met beplanting.

Haal je tuin leeg

Een belangrijke eerste stap bij het aanleggen van een nieuwe tuin, is het leeghalen van je tuin. Dit kun je zelf doen, maar natuurlijk ook laten doen door een hoveniersbedrijf. Vooral wanneer het om flinke bomen gaat, waarvan de wortels flink zijn ingenesteld, is het aan te raden dit door tuinaanleg Haarlem te laten doen. Alleen al de kosten van een container voor alle groen wat moet worden afgevoerd kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s.

Vergeet de verlichting niet

Naast alle prachtige bloemen, planten en andere aankleding waarmee je je tuin wilt laten aanleggen, is ook de verlichting een essentieel onderdeel. Schakel je hoveniersbedrijf Haarlem in voor het laten aanleggen van je tuin, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. De verlichting in je tuin zorgt ervoor dat ook wanneer het donker is, het effect zichtbaar is. Zo kun je kiezen voor bepaalde sfeerverlichting rondom bloemen, planten of bomen en kun je een pad, indien je deze hebt laten aanleggen, ook laten verlichten.