Home Blog Trends in vloeren

Trends in vloeren

120
0

De keuze in vloeren is enorm, daarnaast is een vloer een essentieel onderdeel van je interieur. Het maakt niet uit of het dan gaat om de vloer in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Het is belangrijk te kiezen voor een vloer waar je zelf een goed gevoel bij hebt en die past bij jouw smaak en interieurstijl. Doorgaans gaat een vloer een flink aantal jaren mee, dus dan is het wel zo fijn dat je er lang plezier van hebt. Vooral wanneer je een vloer gaat uitzoeken is het van belang dat je weet wat je smaak is en niet geheel onbelangrijk je budget. Bij een beperkt budget zal een PVC-vloer al snel niet tot de mogelijkheden behoren. De prijzen voor een PVC-vloer liggen tussen de 40-80 euro per m2. Kies je voor laminaat, dan ligt deze prijs een stuk lager. Een laminaatvloer heb je namelijk al voor 10 euro per vierkante meter. De trends van dit moment zijn PVC en industrieel.

Een PVC-vloer

Waar we zien dat een houtenvloer ontzettend populair is, zien we ook dat PVC tot de echte trends in vloeren behoort. Deze populariteit komt voort uit het feit dat de fabrikant een pvc vloer een steeds meer echt ogende uitstraling kan geven. In de afgelopen jaren zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor een PVC-vloer met houtlook i.p.v. een echte houten vloer. Mede door de prijs zal dit ook de komende jaren een echte trend blijven.

Industriële look

Niet alleen industriële meubels zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Ook de industriële vloer wint steeds meer aan populariteit. Vooral kijkend naar PVC is dit verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een betonlook om zo een echte industriële look te creëren.

Welke vloer past bij mij?

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf welke vloer jij kiest. Doordat een vloer een flinke uitgave is, is het aan te raden te gaan voor een vloer die redelijk neutraal oogt. Je kunt immers tegenwoordig voldoende woonaccessoires krijgen om van je huis een echt thuis te maken. Wanneer je er toch voor kiest om een sprekende vloer te nemen, dan is de kans aanwezig dat je deze vloer naar verloop van tijd zat bent.