Home Tuin Tips voor het winterklaar maken van je tuin

Tips voor het winterklaar maken van je tuin

225
0

Met de winter opkomst en het zomerseizoen inmiddels al enkele weken achter ons, is het tijd om onze tuin voor te bereiden om de herfst en ook de winter. Vooral wanneer je tuin vol staat met planten en bloemen, is het zaak om ervoor te zorgen dat je alles waar nodig afdekt of snoeit. Speciaal daarom is het winterklaar maken van je tuin een essentieel onderdeel voor het onderhoud van je tuin. Waar je gedurende de zomermaanden de tuin water moet geven om het geheel aan het bloeien te houden, is het nu zaak om je tuin tot in een soort van winterslaap te brengen. Om je hierbij te ondersteunen, hebben we een aantal praktische tips voor je zodat je direct aan de slag kunt.

Ruim alles op

Heb jij een prachtige overkapping of een tuinset die nog buiten staat? Dan is het zaak om deze allereerst op te ruimen. Dit kun je doen door deze in de schuur of garage te zetten, maar heb je deze mogelijkheid niet, dan is het belangrijk gebruik te maken van een waterdichte afdekhoes. Op deze manier voorkom je namelijk dat het vocht er gedurende de herfst en winter onder kan komen, waarvoor in het geval van steigerhout misschien zelfs wel houtrot kan ontstaan. Heb je een tuinset van RVS of ander materiaal, dan kan het ook gaan roesten. Zorg er dus voor dat je begint met het opruimen van de buitenmeubels en vervolgens de boel netjes aanveegd. Eventuele accessoires die onder je overkapping staan kunnen vervolgens jaar binnen worden gezet, aangezien het meeste niet bestand is tegen extreme regen en ook kou.

Bedekt de bomen en planten

Het kan zijn dat jij bepaalde bomen en planten in je tuin hebt staan, die niet tegen de kou kunnen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een olijfboom, maar ook de palmboom. Zorg er daarom dus voor dat wanneer ze in potten staan, je de potten naar binnen kunt zetten, zodat de kou ze niet kan beschadigen en heb je deze mogelijkheid niet, dek het geheel dan goed af. Heb je een overkapping die volledig kan worden afgesloten, dan kun je hier natuurlijk in de wintermaanden heerlijk zitten. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een heerlijke film wilt kijken of richting het einde van het jaar even rustig je vaste lasten door wilt lopen. Online je autoverzekering vergelijken kan namelijk helpen bij het besparen op je vaste lasten voor het volgende jaar. Wees daarom dus ook verstandig en neem je vaste lasten jaarlijks onder de loep.

Maak je tegels schoon

Na een zomer heerlijk te hebben genoten in je tuin, is de kans aanwezig dat je door de verschillende regenbuien aan het einde van de zomer in combinatie met de zon die zich af en toe nog laat zien last krijgt van aanslag op je tegels. Om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, is het belangrijk deze aanslag te verwijderen. Doe je dit namelijk niet, dan wordt het ontzettend glad en kan het leiden tot vervelende ongelukken wanneer je bijvoorbeeld even snel iets in de kliko in de tuin wilt gooien of naar de schuur moet lopen voor wat drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in