Home Tips Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

296
0

Net zoals de helft van Nederland ben je op dit moment waarschijnlijk lekker bezig in de tuin. Wieden, zaaien, planten, herinrichten: er is zoveel dat je kan doen om er een geweldige plek van te maken voor komende zomer.

De kroon op je werk is natuurlijk een prachtige nieuwe set tuinmeubilair. Heb je ook ontzettend veel zin om nieuwe tuinmeubels uit te zoeken? Lees dan eerst deze tips die je helpen om een perfecte keuze te maken!

Bedenk hoe je je tuinmeubels wilt gebruiken

Wat doen jij en je gezin in jullie tuin? Zonnen, genieten en ontspannen? Of eten, werken en spelen? In het eerste geval passen grote banken, lage tafeltjes en een comfortabele zitzak – of zelfs een enorm tuinbed! – het meeste bij jullie. Voor een buitenomgeving waarin je actief bezig bent koop je stoelen waarin je rechtop kan zitten, een tuintafel met een groot oppervlak of zelfs statafels en barkrukken.

Zorg dat de tuinset in verhouding is tot je ruimte

Pas het formaat van je meubels aan op de ruimte die je hebt. Een grote houten tuinset voor 6 personen neemt alle ruimte in een klein tuintje in beslag. En een paar rotan stoeltjes in een woeste stadsjungle vallen juist helemaal weg. Kies dus voor een hoeveelheid tafels, stoelen en bijzettafeltjes die in verhouding zijn tot het oppervlak van je tuin.

Duurzaam of speels?

Als je jezelf regelmatig verwent met een nieuwe tuininrichting, dan gaat het je vooral om de woonbeleving. Als je tuinmeubels versleten raken, koop je toch een leuk nieuw setje dat voor wéér een nieuwe ambiance in de tuin zorgt. Als je juist meubels wilt die de komende vijftien jaar meegaan, kies ze dan uit op duurzaamheid. Meubels van stevig metaal, hardhout of zwaar plastic gaan langer mee dan rotan stoelen, tafels van licht houtwerk en rijk gestoffeerde banken.

Kijk naar de stijlopties

Er zijn meer verschillende stijlen tuinmeubels dan ooit, waardoor jij allemaal opwindende keuzes kunt maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor rotan of houten meubeltjes in een landelijke stijl met snoezige kussentjes. Strak Scandinavisch, verweerd vintage, ouderwets koloniaal of kleurrijk Bohemian zijn ook opties. En het leukste is dat je niet hoef te kiezen voor een stijl die aansluit bij die van je tuin of je interieur! Zoek juist het contrast daarmee op. Of combineer meubeltjes met verschillende stijlen voor een verrassend effect.

Kies houten meubels verantwoord

Als jij het belangrijk vindt om de natuur te ontzien, dan kies je voor houten tuinmeubels met een keurmerk. Het bekende FCS-label (Foerst Stewardship Council) geeft bijvoorbeeld aan dat meubels afkomstig zijn uit duurzame bosbouw die geen blijvende schade aan de lokale natuur toebrengt. Wel zo’n fijn idee als je je nieuwe zithoekje voor buiten aan het inrichten bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in