Home Geen categorie Tijd voor een nieuwe vloer? Ontdek of vinyl laminaat wat voor jou...

Tijd voor een nieuwe vloer? Ontdek of vinyl laminaat wat voor jou is!

486
0

Vinyl laminaat is net anders dan andere laminaatsoorten. Vinyl is namelijk gemaakt van een flexibele kunststof met een binnenlaag van schuim. Voordat je de keuze voor je vloerbedekking maakt, wil je je zo goed mogelijk inlezen over de voor- en nadelen van de verschillende vloersoorten. In dit artikel lees je over zowel de voordelen als de enkele nadelen van vinyl laminaat.

Voordelen van vinyl laminaat

  • Betaalbaar. Vinyl laminaat is relatief goedkoop vergeleken andere vloerbedekkingen. Bovendien is een vinyl laminaatvloer gemakkelijk zelf te leggen waardoor je kosten bespaart voor het leggen van de vloer.
  • Veel keuze. Hoe je ook wil dat je vloer eruit komt te zien, met vinyl krijg je het voor elkaar! Er zijn talloze designs waaruit je kunt kiezen. Vooral betonlook en steenlook is prachtig met vinyl laminaat te creëren.
  • Geluiddempend. Dankzij de schuimlaag werkt een vinyl vloer geluiddempend en zijn voetstappen minder hoorbaar.
  • Onderhoudsvriendelijk. Vinyl laminaat is een van de onderhoudsvriendelijkste vloeren. Door het gladde oppervlak kan vuil niet vast blijven zitten en kun je de vloer gemakkelijk schoonmaken. Bovendien hebben laminaatvloeren geen speciale onderhoudsbehandelingen nodig.
  • Vochtbestendig. Vinyl vloeren zijn aanzienlijk in kwaliteit verbeterd de afgelopen jaren. Wanneer je de vloer correct installeert, is hij vochtbestendig en daardoor geschikt voor vrijwel alle ruimtes in je woning. 
  • Duurzaam. Met een goede vinyl laminaatvloer kun je gemakkelijk 10 jaar vooruit. Met een dikke bovenste beschermlaag en goede verzorging kan de vloer zelfs tot wel 20 jaar mee. 
  • Comfortabel. Vergeleken met bijvoorbeeld tegels is vinyl een stuk zachter en warmer aan je voeten. Bovendien kun je vinyl laminaat prima combineren met vloerverwarming!

Nadelen van vinyl laminaat

Je kunt vinyl laminaat op verschillende manieren installeren. Wanneer je de vinylstukken los op de grond legt, is de vloer er wel gemakkelijk uit te halen. Je kunt de vloer ook vastlijmen. Dan is het echter wel een hele klus om de vloer er weer uit te halen.

Ondanks de vooruitgang in kwaliteit zijn er helaas nog wel vinyl vloeren van mindere kwaliteit. Let daarom bij het kopen van vinyl laminaat op de dikte. Met een dikte van 2,0 mm of meer weet je zeker dat je goed zit.

Vinyl laminaat iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijke vloer dan is een vinyl laminaatvloer een prima keuze. De nadelen zijn minimaal wanneer je goed oplet op de kwaliteit van de gekozen vloer. Daarnaast kun je vinyl laminaat best vast lijmen als je van plan bent om lang van de vloer te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in