Home Tuin Thuiswerken: van kantoortuin naar tuinkantoor

Thuiswerken: van kantoortuin naar tuinkantoor

79
0

Steeds meer mensen wier baan dat toelaat, werken zo vaak thuis dat ze op een dag besluiten hun tuinhuis in te richten als volwaardige werkplek. Sommigen bouwen een schuur om (veel werk omdat de boel ook geïsoleerd moet worden), anderen hebben al een tuinhuisje staan. Weer anderen bouwen het tuinkantoor from scratch. Waar moet je op letten?

Stroomvoorziening

Energie vergelijken is voor een regulier huishouden al een universele en nuttige tip, laat staan als je er een aparte ruimte bij krijgt die verwarmd moet worden. Plaats je enkele zonnepanelen op het dak, installeer je ook hier centrale verwarming of maak je met een elektrische kachel gebruik van de huiselijke stroomvoorziening? In het laatste, meest voorkomende geval moet de elektriciteit doorgetrokken worden. Je wilt immers op de computer werken en wellicht koffie of thee kunnen zetten. En laten we de verlichting niet vergeten. 

Comfortabele (ergonomische) werkplek

Waar het incidentele thuiswerken nog wel eens languit met de laptop op de bank gebeurde, is er in een echt tuinkantoor die structureel dienst gaat doen als werkplek een bureaustoel nodig. En een bureau op de juiste hoogte, waar je de printer neerzet en zo nog wat dingen kwijt kunt. We noemen dit in ARBO-termen een ergonomische werkplek, in Jip-en-Janneke-taal zeggen we dat je lekker moet kunnen zitten om RSI-klachten te voorkomen. Net als in de kantoortuin. Voor werkzaamheden waarbij je het bureau niet nodig hebt, zoals een uitgeprint rapport doornemen of een presentatie oefenen, kun je een zithoek creëren waar je ook relaties ontvangt. 

Wifi!

Zouden we bijna één van de belangrijkste dingen vergeten: de wifi! Het zal je toch gebeuren. Heb je alles gebouwd, geschilderd en volgens de laatste trends ingericht, neem je hoopvol plaats voor je eerste thuiswerkdag op koninklijke locatie: ben je de wifi vergeten. Met een powerline-adapter maak je een extra wifipunt aan in de tuin. Een andere manier is het aansluiten van een wifibooster. 

Tuinkantoor annex gastenverblijf

Het tuinkantoor is één van de nieuwste woontrends die deels uit nood – lees coronacrisis – werd geboren, maar in de praktijk even ideaal als idyllisch is. Het uitzicht is groen, de inrichting geheel naar jouw smaak, je kunt een oogje in het zeil houden wanneer de kinderen thuis zijn en op koude dagen zet je de verwarming aan. Het tuinkantoor doet een beetje denken aan de opkomst van het tiny house, waarover we al eerder schreven. Beide werelden zijn overigens prima te combineren, zeker als je nog in de ontwerpfase zit. Daar moet je maar net het budget voor (over) hebben, want sanitair in een gastenverblijf is wenselijk. Dan is het tuinkantoor tevens gastenverblijf en/of logeerkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in