Home Blog Thuis boksen: wat heb je nodig om thuis te boksen?

Thuis boksen: wat heb je nodig om thuis te boksen?

234
0

Ben jij een echte boksliefhebber en krijg je er geen genoeg van om met je bokshandschoenen tegen een boksbal of bokszak te slaan? Dan is het goed om ook thuis een ruimte in te richten waar je heerlijk kunt trainen. Toch blijkt dat veel mensen het inrichten van een eigen ‘bokskamer’ lastiger vinden dan aanvankelijk gedacht. Want waar let je op bij de aanschaf van een boksbal of bokszak en welke bokshandschoenen heb je nodig? Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent, dan is de kans vrij groot dat je je eigen bokshandschoenen hebt, maar is dit niet het geval, dan is het belangrijk te weten waar je op moet letten. Speciaal daarom hebben we de belangrijkste attributen die jij nodig hebt om thuis te kunnen boksen voor je op een rijtje gezet.

De juiste bokszak

Wanneer je thuis wilt boksen, dan mag een bokszak natuurlijk niet ontbreken. Belangrijk om te weten, is dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten bokszakken. Wat het handigste is, is om te kiezen voor een staande bokszak. Deze bokszakken hebben namelijk als voordeel dat ze een stuk stabieler staan en je met veel meer gemak veel snelle en vooral ook korte slagen kunt maken. Kies je voor een bokszak die je kunt ophangen, dan zul je al snel merken dat deze veel meer beweegt, waardoor je op een andere manier traint.

Bokshandschoenen

Boksen zonder bokshandschoenen dat kan natuurlijk niet. Zorg er daarom dus ook voor dat je naast een goede bokszak, ook beschikt over een paar goede bokshandschoenen om lekker thuis te kunnen trainen. Wat vooral van belang is, is dat ze niet te straks zitten, maar ook niet te los. Verder heb je de keuze uit allerlei verschillende soorten en is het belangrijk te kiezen voor een paar die prettig zit. Hierbij kun je kijken naar het gewicht van de handschoenen, maar ook de voering. Verstandig is daarom dan ook, om vooral als beginner naar een speciaalzaak te gaan om samen met een ervaren iemand te kijken naar een paar bokshandschoenen die voor jou het meest geschikt zijn.