Home Blog Slimme tips om de levensduur van je matras te verlengen

Slimme tips om de levensduur van je matras te verlengen

227
0

Onze slaapkamer, de plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. Weliswaar met onze ogen dicht, maar wel de plek waar we ons weer volledig weten op te laden na een dag werken. Des te belangrijker is het dus dat je beschikt over een goede matras. Niet alleen slaapt dit vele malen lekkerder, maar is het ook goed voor de juiste houding tijdens het slapen. Helemaal naarmate je ouder wordt, zul je merken dat een goede matras essentieel is voor een goede nachtrust. Aangezien een goede matras een flinke investering is, is het wel zo fijn dat deze de nodige jaren meegaat. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Wat precies, vertellen we je nu!

Reinig je matras

Net als dat je je beddengoed regelmatig verwisseld, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je je matras goed reinigd. Heb je een boxspring met een topdekmatras, dan hoef je natuurlijk alleen deze te reinigen. Tijdens het slapen verliezen en namelijk de nodige druppels lichaamsvocht. Vaak hebben we dit helemaal niet door, maar het is toch echt zo! Je kunt je dus wel voorstellen wat er dan gebeurt met de hygiëne van je matras op het moment dat je deze nooit schoonmaakt. Wat je kunt doen om je matras te reinigen, is een stoomapparaat gebruiken. Door de hoge druk en hoge temperaturen wordt de matras goed schoongemaakt en worden de bacteriën gedood.

Draai je matras om

Wanneer je het echt goed wilt doen, is het verstandig om twee afzonderlijke matrassen aan te schaffen. Met name gezien het feit de man vaak een stuk zwaarder is dan de vrouw. Door beide te kiezen voor een op maat gemaakte matras, zul je merken dat je vele malen lekkerder slaapt. Heb één grote matras of maak je daarnaast ook gebruik van een topper 160×200? Zorg er dan voor dat je deze regelmatig omdraait. Doordat er namelijk gedurende de hele nacht gewicht op ligt, is het logisch dat de matras op termijn wat minder stevig wordt. Zo kun je jezelf aanwennen om je matras bij iedere keer dat je het bed verschoont, ook direct om te draaien.