Home Blog Slaapkamer inrichten – hoe kies je een boxspring?

Slaapkamer inrichten – hoe kies je een boxspring?

210
0

Wanneer het tijd is om je slaapkamer in te gaan richten, is het bed – naast de kledingkast – waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel om uit te zoeken. In het land van bedden is er enorme verscheidenheid aan keuzes. Ga je voor een ledikant, boxspring, waterbed of nog een ander soort bed? De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring, omdat deze als het meest comfortabel en ondersteunend worden ervaren. Hoe kies je nu eigenlijk een boxspring? De beste boxspring vinden kan nog best ingewikkeld zijn, daarom helpen we je graag een beetje op weg met wat meer informatie.

Boxspring uitgelegd

Een boxspring bestaat uit een aantal onderdelen:

  1. Bedframe – hier zit ook vaak direct de eerste bedbodem aan vastgemaakt.
  2. Bedbodem – dit is het onderste gedeelte van de boxspring die al comfort geeft
  3. Matras – het matras ligt bovenop de bedbodem waardoor je een dubbele laag krijgt
  4. Matrastopper – doordat een boxspring altijd uit twee delen bestaat (bij een tweepersoonsbed), kiezen veel voor een topper zodat je geen naad in het midden hebt.

Boxspring voordelen

Een boxspring kopen is vooral een handige keuze. Je koopt in een keer een heel bed, inclusief bedframe en matras. Daarnaast ervaren veel mensen de hoge instap ook als erg prettig. Op Slaapzone.nl vind je nog meer informatie en toelichting over de boxspring.

Boxspring kiezen

Het uitzoeken van een boxspring zal je zien dat er een enorme variatie in prijs zit. Vanaf zo’n €500 tot wel €10.000 kun je een tweepersoons boxspring kopen. Prijs zegt hierbij wel iets over de kwaliteit, wat voornamelijk in de ondersteuning terug te vinden is. Bekijk daarom bijvoorbeeld goed reviews van boxsprings of een test van de Consumentenbond om te kijken welke boxspring het beste bij jou past.