Home Tuin Schutting en overkapping plaatsen in de tuin: hoe pak je dit aan?

Schutting en overkapping plaatsen in de tuin: hoe pak je dit aan?

340
0

In de meeste tuinen in Nederland staat een schutting. Dit heeft als doel om de tuin af te bakenen en meer privacy te verkrijgen. Daarnaast kan een tuin ook worden voorzien van een mooie overkapping. Met het regenachtige weer waar we als Nederlanders veel mee te maken krijgen, is het erg fijn als je een plek hebt waar de regen niet kan komen. Je kunt er voor kiezen om de schutting in dezelfde stijl als de overkapping te bouwen, maar hoe pak je dit aan? In dit blogbericht vertellen wij je precies hoe je dit kunt doen!

Verschillende soorten schuttingen

Voordat je gaat beginnen met het bouwen van een schutting, is het belangrijk dat je een keuze maakt welke schutting je wilt maken. Je kunt namelijk voor verschillende soorten schuttingen kiezen. Een schutting kan namelijk volledig uit hout bestaan, maar je kunt ook kiezen voor een variant met beton of stenen. Dit kan ervoor zorgen dat de schutting sterker wordt aan de ondergrond. Het is echter niet zo dat enkel hout niet sterk genoeg is. Hierdoor is enkel hout gebruiken ook zeker een goede optie! 

Afmetingen van de tuin bepalen

Voordat je gaat beginnen met het bouwen van een schutting of een overkapping, is het van belang dat je de juiste afmetingen bepaald. Dit is bepalend voor de materialen die je aanschaft. Wanneer je namelijk niet precies weet hoeveel je nodig hebt, kan het zijn dat je te weinig materialen aanschaft. Hier kom je vervolgens pas achter als je bijna klaar bent. Daarnaast is het ook verstandig om de bouw van de schutting af te stemmen op de bouw van de overkapping. Als je bijvoorbeeld douglas hout gaat gebruiken voor de overkapping, kun je dit materiaal net zo goed ook voor de schutting gebruiken.

Ben jij op zoek naar bouwbenodigdheden voor je schutting of overkapping? Dan is Gadero.nl de beste partner! Bekijk het assortiment en bestel direct alles wat je nodig hebt!

Hoe bouw je een schutting?

Voor het bouwen van een schutting, ga je palen in de grond slaan. Hiervoor is het van belang dat je allereerst de punten bepaald waar de palen komen te staan. Vervolgens kun je de gaten uit gaan graven. Zet er echter nog geen palen in. Je gaat namelijk van links naar rechts werken, zodat je zeker weet dat de palen op de juiste plek komen te staan. Gebruik daarnaast ook altijd een waterpas en een touw, zodat je zeker weet dat de schutting recht komt te staan. Als je eenmaal de eerste paal hebt gezet, kun je de schutting er tegenaan bouwen. Vervolgens kun je een tweede paal er tegenaan monteren en kun je de rest van de schutting er achteraan bouwen.

Hoe bouw je een overkapping?

Nadat je de schutting hebt gemaakt, wil je direct doorpakken om ook een mooie overkapping te maken. Je kunt er voor kiezen om deze helemaal van hout te maken, maar dit hoeft niet perse. Als je hem van hout gaat maken, zet je eerst palen in de grond. Vervolgens bepaal je de hoogte en leg je een dak op de palen. Zorg ervoor dat hij stevig staat, zodat hij niet in kan storten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in