Home Blog P3.91 Led scherm

P3.91 Led scherm

334
0

Wil jij als bedrijf extra opvallen, dan is een led scherm hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Je kunt je scherm zo groot maken als dat je dit zelfs wilt. Dit komt doordat ze worden gemaakt van allerlei verschillende panelen. Wel is het goed om rekening te houden met een aantal zaken om ervoor te zorgen dat het rendement optimaal is. Om je een idee te geven welke voordelen het gebruik van een videowall allemaal biedt, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor een P3.91 led scherm?

Waar je tot enkele jaren geleden met het creƫren van een videowall door middel van televisieschermen te maken had met allerlei naden, is dit vandaag de dag met een led scherm niet meer het geval. Het grote voordeel is, dat je ze praktisch strak tegen elkaar aan kunt bevestigen, waardoor de naden wegkomen te vallen. Zo is het dus van afstand niet te zien dat het losse delen zijn, waardoor je met verschillende panelen het effect van een groot scherm kunt evenaren. Een veel voorkomende pixelgrootte is een P3.91 led scherm. De pixels zitten dan op 3.91 mm van elkaar. Dit lijkt een raar formaat maar dat komt omdat men de buitenmaat van de panelen 50 x 50 of 100 x 50 cm wil houden. Dit is makkelijker om ze bijvoorbeeld te verwerken in beursstands.

Een LCD wall

Je kunt naast een led scherm ook kiezen voor een LCD wall. Een LCD wall heeft als nadeel dat je te maken hebt met flinke naden. De naden kunnen oplopen tot wel ruim 3 centimeter. Daarnaast is ook de kwaliteit een stuk lager, waardoor het geheel dus iets minder mooi uitkomt. Om ervoor te zorgen dat je de allerbeste kwaliteit krijgt, is het dus aan te raden om te kiezen voor een Led scherm.

De kijkhoek van een led scherm

Wanneer jij een ontzettend groot podium wilt voorzien van een led scherm, dan is het ook belangrijk dat de mensen aan de zijkant alles goed kunnen zien. Zorg er daarom dus ook voor de je rekening houdt met de kijkhoek van je led scherm. Naarmate je namelijk verder buiten de perfecte kijkhoek valt, zal je merken dat de kwaliteit van het beeld minder wordt. Hetzelfde geldt namelijk ook bij een televisie. Daarnaast is het ook van belang dat er rekening wordt gehouden met externe invloeden zoals zonlicht. Zorg er daarom ook voor, dat je exact weet welke kijkhoek je nodig hebt, zodat je op basis van deze informatie je uiteindelijke keuze kunt maken.