Home Blog Oude kerkvloer thuis gebruiken

Oude kerkvloer thuis gebruiken

112
0

Onze vloer is voor een groot deel verantwoordelijk voor de sfeer en gezelligheid binnen ons interieur. Uiteraard ook niet heel vreemd te bedenken dat een vloer de volledige bodem bedekt waarop we onze dagelijks meerdere uren begeven. Bij het uitkiezen van een nieuwe of andere vloer heb je natuurlijk tal van verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een PVC vloer, laminaatvloer of betonnen vloer. Maar heb je er wel eens over nagedacht om een vloer te hergebruiken? Door een vloer her te gebruiken ben je niet alleen ontzettend duurzaam bezig, maar scheelt het je ook flink in de portemonnee. Stel je wilt een oude kerkvloer thuis gebruiken, dan is het belangrijk rekening te houden met de volgende zaken.

Aanschaf

Het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands vloer kan een hele uitdaging zijn. Er zijn tal van verschillende keuzes om over de prijs nog maar te zwijgen. Toch zijn er heel veel mensen die een nog in goede staat verkerende vloer voor een relatief lage prijs verkopen. Door de pareltjes er tussenuit te vissen, kun je voor een lage prijs toch beschikken over een prachtige vloer. Het enige wat je vaak hoeft te doen, is de vloer goed te schuren en in de wax te zetten.

Leggen

Voor je kunt beginnen met het leggen, is het ook belangrijk goed te controleren of je ondervloer geschikt is voor de vloer welke je kiest. Stel je wilt een oude kerkvloer thuis gebruiken, dan is een gladde ondervloer essentieel. Is dit niet het geval, dan zul je dit na verloop van tijd terug gaan zien in de uiteindelijke boven vloer. Je kunt de vloer afhankelijk van de staat van je ondervloer op twee verschillende manieren vlak maken. Je kunt ervoor kiezen gebruik te maken van vilt, maar vaak is het nodig je vloer te egaliseren.

Onderhoud

Waar je met een nieuwe vloer direct kunt genieten van het uiteindelijke resultaat, kan het met een oude kerkvloer nodig zijn deze na het leggen eerst te behandelen. Doordat deze vloer doorgaans flink is belopen, kan het zijn dat de vloer een doffe uitstraling heeft. Door hem dan even de schuren en in de olie te zetten, zal je vloer weer ogen als nieuw.