Home Tips Op zoek naar de juiste vloertegels? Volg deze tips!

Op zoek naar de juiste vloertegels? Volg deze tips!

288
0

Het kiezen van de juiste vloertegels voor bij jou thuis kan een uitdagende taak zijn. Met zoveel opties op de markt snappen we als geen ander hoe moeilijk het is om de beste beslissing te nemen. Van grootte tot vorm, van kleur tot afwerking, er zijn veel factoren te overwegen bij het selecteren van jouw nieuwe vloertegels. Het soort tegels dat je kiest kan een groot verschil maken in de esthetiek van een kamer, evenals de algehele functionaliteit ervan, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om de verschillende opties in kaart te brengen. Met de juiste informatie wordt het een stuk gemakkelijker om de perfecte vloertegels te vinden. In dit artikel behandelen we daarom de noodzakelijke overwegingen die je mee moet nemen bij het kiezen van de juiste vloertegels en geven we tips om je te helpen bij je keuze. 

Soorten vloertegels

Tegelvloeren zijn een klassieke toevoeging aan elke ruimte en zijn er in veel verschillende materialen, vormen en ontwerpen. Hieronder staan enkele van de populairste opties

Keramische tegels – Deze tegels zijn gemaakt van klei en fijngemalen keramische mineralen. Ze zijn uiterst duurzaam en bestand tegen vlekken en schade. Keramische tegels zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer geschikt voor drukke gebieden. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze een goede keuze zijn voor elke kamer in huis.

Porseleinen tegels – Deze tegels zijn gemaakt van een combinatie van natuurlijke materialen en synthetische toevoegingen. Porseleinen tegels zijn uiterst duurzaam en bestand tegen vlekken en schade. Ze zijn iets minder duurzaam dan keramische tegels, maar kunnen nog steeds tegen zwaar verkeer. Porseleinen tegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. 

Leisteen tegels – Deze tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor ze een duurzame optie zijn voor uw huis. Ze zijn extreem duurzaam en bestand tegen vlekken en schade. Leisteen tegels zijn een natuurlijk product, dus het uiterlijk en de kleur kunnen per tegel verschillen, waardoor elke leisteen tegel uniek is. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen zowel in drukbezochte als in weinig bezochte ruimtes worden gebruikt.

Vinyltegels – Deze tegels zijn gemaakt van synthetische materialen en kunnen een goede keuze zijn voor ruimtes waar vocht een probleem is. Ze zijn uiterst duurzaam en bestand tegen vlekken en schade. Vinyltegels moeten vaker worden vervangen dan andere soorten tegels omdat ze niet bestand zijn tegen intensief voetverkeer.

Hoe je de juiste tegels kiest 

Voordat je aan de slag gaat met vloertegels bestellen is het slim om na te denken over de volgende factoren:
Dekking – De dekking van elke tegel is belangrijk bij de keuze van tegels voor jouw vloer. De ene tegel kan bijvoorbeeld groter zijn dan de andere en daardoor niet dezelfde hoeveelheid ruimte bedekken, hoewel de prijs van beide tegels hetzelfde is. Het is belangrijk dat je van tevoren de ruimte opmeet en begrijpt hoeveel tegels je nodig hebt om de volledige ruimte te bedekken. 

Grootte – De grootte van de tegels is zeker belangrijk bij de keuze van tegels voor de vloer. Dit bepaald voor een groot deel hoe de tegels er visueel uitzien. De ene tegel kan bijvoorbeeld een andere vorm hebben dan de andere, waardoor deze zich van de rest onderscheidt. Grote tegels zijn over het algemeen mooi in grote ruimtes maar zullen niet zo mooi staan in een kleine kamer. 

 Ontwerp – Het ontwerp van de tegels is belangrijk omdat bepaalde designs beter geschikt zijn voor bepaalde ruimtes dan andere. Tegelontwerpen met drukke prints of unieke patronen werken bijvoorbeeld vaak niet zo goed in een badkamer, maar zouden in een rustige keuken prachtig staan. 

Materiaal – Het materiaal van de tegels is belangrijk bij de keuze van tegels voor jouw vloer doordat ze verschillen in duurzaamheid en onderhoud. Zo zijn keramische tegels een stuk duurzamer dan vinyl waardoor ze langer meegaan, maar dit zie je ook terug in de prijs. Keramiek is over het algemeen veel prijziger. Wanneer je dus tegels wilt kopen die lang meegaan doe je er goed aan om te kiezen voor een duurzame variant. Ben je van plan niet lang op de locatie te blijven en de tegels niet mee te nemen, dan kun je ook kiezen voor een budget variant. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in