Home Tuin Mollen bestrijden, wat is er allemaal mogelijk?

Mollen bestrijden, wat is er allemaal mogelijk?

130
0

Mollen bestrijden is iets waar al jaren over wordt gediscussieerd. Er zijn dan ook heel veel verschillende methodes waarmee je mollen uit de tuin kunt houden. Sommigen diervriendelijk, andere methodes weer niet. Daarnaast werkt ook niet iedere methode even goed. Feit blijft dat je mollen uit de tuin moet proberen te voorkomen. En indien dat niet meer mogelijk is, je zo snel mogelijk uit de tuin verjaagd. Mol verjagen uit de tuin: hoe doe je dat? Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden? Wij zetten de meest gebruikte methodes voor je op een rijtje. 

Maak gebruik van de fantastische reukzin van de mol 


Bijna iedereen weet dat mollen slechtziend zijn. Dit betekent echter niet dat dit ook voor hun andere zintuigen geldt. Sterker nog, de mol heeft een fantastische reukzin. Ze kunnen geurtjes veel beter opmerken dan wij. Dit heeft positieve gevolgen voor de mol wanneer zij op zoek zijn naar eten. Als mensen kunnen wij hier echter ook gebruik van maken. Met carbid welteverstaan. En nee, dan bedoelen we niet een melkbus kopen en hier een lading carbid ingieten en vervolgens knallen produceren. Nee, mollen carbid is heel anders. Deze is speciaal geproduceerd voor mollen en is zowel dier- als milieuvriendelijk. 

Een melkbus heeft echter weinig te maken met het gebruik van mollen carbid. Mollen carbid ziet er een beetje uit als kolen. Je strooit deze zowel in de molshoop en giet hier vervolgens wat water overheen. Wanneer de mollen carbid in aanraking komt met water, zal deze een gas produceren. Dit gas beschikt over een zeer penetrante lucht. Door deze vervelende lucht zal de mol al snel zijn schuilplaatsje verlaten en een ander doelwit (lees: een andere tuin) zoeken. Sommige mensen zijn bang dat de mol in hun tuin een ander plekje zoekt. Daardoor kan het verstandig zijn om de mol tijdens zijn vlucht te vangen. Zo kun je hem elders uitzetten. Wel vraagt het vangen van een mol om de nodige expertise en is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. 

Mollenklem gebruiken 


Er zijn van die mollen die enorm koppig zijn. Zelfs mollen carbid werkt dan niet. Ze blijven rustig zitten waar ze zitten. Maar wat dan? Laat je de ravage in eigen tuin toe? Natuurlijk niet. In dat geval kan je ervoor kiezen om een professional in te schakelen en deze de mol te laten bestrijden. Maar je kunt ook zelf een wat minder diervriendelijke methode gebruiken. Een mol vangen klem is wellicht niet diervriendelijk, maar werkt wel zeer effectief. Wanneer je deze op de juiste manier plaatst, dan wordt de mol in één slag gedood. Hierdoor merkt hij er verder vrij weinig van. 

Helaas blijkt in de praktijk dat het plaatsen van een mollenklem toch om wat meer ervaring vraagt dan in eerste instantie gedaan. Wanneer je deze niet op de juiste manier plaatst, weet de mol soms nog te ontsnappen of raakt hij enkel onnodig gewond. Voorkom onnodig lijden van dit beestje en lees de bijgeleverde instructies goed door en vraag eventueel advies van andere mensen die deze klem al eens gebruikt hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in