Home Blog Meubeltrends 2022

Meubeltrends 2022

207
0

Fluweel is niet ieders kopje thee, maar het weerspiegelt luxe en comfort beter dan welk ander materiaal dan ook. De kleuropties zijn breder dan ooit. De mogelijkheden voor Velvet meubelen, eindeloos. Bekijk hier de Nieuwemeubels.com kortingscodes.

Stukken zoals stoelen, banken, hoofdeinden, dressoirs en zelfs verlichting worden door deze trend opnieuw gedefinieerd. In dit artikel vind je onze stoelen die nooit uit de mode raken.

Fluweel is een van de populairste interieurtrends van 2021 en zal ook nog doorlopen in 2022. Goede keuze! Van kleding en gordijnen tot banken en krukken, deze luxueuze afwerking heeft grote impact in de interieurwereld, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Fluweel creëert zo’n gezellige sfeer als het gaat om woninginrichting en staat synoniem voor luxe. Eens alleen een afwerking voor de extreem rijken, is fluweel nu veel toegankelijker voor iedereen om in huis te hebben.

Waarom fluwelen meubels?

Een veel voorkomende misvatting over fluweel is dat het een onderhoudsvriendelijk materiaal is. Als je ze met de juiste zorg en onderhoud behandelt, dan merk je dat fluwelen meubels lang meegaan. Een synthetisch fluweel, zoals dat van hoogwaardig polyester is, is ook minder gevoelig voor vlekken, verbleken of pletten. Dit maakt het duurzamer en geschikt voor dagelijks gebruik. Aanbiedingen meubels vind je hier.

Voor- en nadelen van fluwelen meubels

Zoals met elk materiaal, zijn er voor- en nadelen aan het hebben van fluwelen bekleding in het huis. De beste manier om te beslissen of het materiaal geschikt voor jou is, is door te kijken of de voordelen opwegen tegen de beperkingen van het materiaal.

Voordelen fluwelen stoelen

  • Fluwelen bekleding geeft elk meubel direct een luxe en uitnodigende uitstraling.
  • De kleuren hebben veel meer diepte dan een effen materiaal, door de manier waarop fluweel het licht subtiel oppikt.
  • Er gaat niets boven de zacht aanvoelende kwaliteit van met fluweel beklede meubels.
  • Een klassieke stof die de tand des tijds zal doorstaan ​​en jarenlang geliefd zal zijn, in plaats van een design rage te zijn.

Nadelen van fluwelen stoelen:

  • Fluweel is gevoeliger voor het aantrekken van dierenharen, iets om rekening mee te houden als je veel huisdieren hebt.
  • De vezel kan verzwakken als ze wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dus je moet nadenken over de plaatsing van je fluwelen stukken.
  • Fluweel trekt eerder stukjes en stof aan, dus vereist een regelmatige reiniging dan leer of plastic om de ophoping van stofdeeltjes of vuil te voorkomen.