Home Tuin Meer plezier van je tuin met een boomhut

Meer plezier van je tuin met een boomhut

266
0

Wat er is nu leuker dan een heuse boomhut in de tuin? Een boomhut is geweldig voor de kinderen om in te spelen. Maar boomhutten voor in de tuin zijn niet alleen leuk voor kinderen, het spreekt ook tot de verbeelding van grote mensen. Is het gezegde niet: in ieder mens schuilt een kind? Dat een boomhut zo populair is geworden, is niet voor niets. Een toevoeging van een boomhut aan jouw tuin geeft zeker een heel aantal extra mogelijkheden.

Goede inspiratie voor een boomhut

Als je wel eens het programma Treehouse Masters op Discovery Channel hebt gezien, raak je bij het zien van de bouw van een boomhut vanzelf enthousiast. Pete Nelson runt een bedrijf dat zich volledig toegelegd heeft op het ontwerpen en realiseren van boomhutten. Met zijn vakkennis en zijn creatief denken heeft hij al heel wat fraaie en praktische boomhutten weten neer te zetten. Daar waar Amerika zeker voorop loopt in de bouw hiervan, valt er in Nederland ook een trend te bespeuren van een opkomende enthousiasme voor een eigen boomhut. Je kunt gemakkelijk inspiratie opdoen bij een woonwebsite voor nog meer leuke ideeën voor het realiseren van een mooie boomhut in de achtertuin. .

Boomhutten in allerlei variaties

Je zou denken dat je voor het bouwen van een boomhut altijd een boom nodig hebt. Niets is minder waar. Een aantal stevige bomen zijn natuurlijk het meest ideaal, maar een boomhut kan ook op palen gemaakt worden. Net als Pete Nelson als treehouse master in zijn eigen programma, kun je jouw eigen ideeën en wensen realiteit laten worden. Zijn ontwerpplannen laten de meeste dromen uitkomen. Vaak wordt er daar een soort van tweede huis neergezet en dat in korte tijd. Nu hoeft dat niet meteen de opzet te zijn en kan ook een wat eenvoudigere boomhut jouw tuin verrijken. In ons land zijn er inmiddels ook een aantal ervaren bouwers die prachtige boomhutten weten te realiseren.

Meer plezier van je tuin

Een boomhut is reuzeleuk voor jouw kinderen. Ze kunnen nu op avontuur gaan in hun eigen tuin. Ze hebben een eigen stekje om tijd door te kunnen brengen, alleen of met vriendjes. Ongestoord kunnen ze genieten in een natuurlijke omgeving en volop spelen. Een voordeel is dat jouw kinderen lekker hun eigen gang kunnen gaan, terwijl jij ongehinderd even kunt werken of jouw eigen dingen in huis kunt doen. Kinderen vinden het namelijk ook wel eens leuk en spannend om op zichzelf aangewezen te zijn en net als volwassenen zelfstandig te kunnen opereren. In een boomhut voelen kinderen zich de koning te rijk.

Samen op ontdekking gaan met jouw kinderen is natuurlijk ook heel erg leuk. Een boomhut kan zowel aan groot als klein net dat beetje extra bieden en het woongenot zeker vergroten. Behalve eindeloos spelen zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om plezierig je tijd daar door te brengen. Een boomhut is ook voor volwassenen erg fijn om zich even terug te kunnen trekken met een goed boek of gewoon om even tot rust te komen in de natuur. Stevig gebouwd kan een boomhut ook goed beschut plekje zijn waar het goed toeven is, voor jou en je kinderen, als het weer eens wat minder mooi is. Een boomhut zorgt zeker voor eindeloos meer woon- en speelplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in