Home Tuin Maak van de tuin jouw werkplek

Maak van de tuin jouw werkplek

143
0

Naargelang we dankzij corona steeds meer thuis aan het werk zijn is er meer tijd vrijgekomen voor de tuin en andere details in en om het huis heen. We zijn meer gaan letten op de dingen om ons heen in huis aangezien we er meer tijd doorbrengen. Er wordt meer van onze woning en tuin gevraagd en dat geldt zo ook voor de werkplek in huis. Thuiswerken is natuurlijk een prima werkwijze met zijn voor- en nadelen. Een veel voorkomend nadeel is de steeds vager wordende scheidingslijn tussen werk en privé. Het neerzetten van een tuinkantoor is de oplossing voor de thuiswerken die wat ruimte om huis heeft en op zoek is naar privacy tijdens de werkuren. Laat je inspireren met de voordelen van een werkruimte of praktijkruimte in de tuin door enthousiast verder te lezen. 

Waarom een tuinkantoor?

Het is inmiddels meer dan normaal om digitaal te werken vanuit het huis. Men heeft het zelfs al over het nieuwe hybride werken waarbij er een aantal dagen thuis gewerkt kan worden en paar dagen op kantoor. Indien het thuiswerken zich in de woonruimte bevindt, wil je het liefst dat privé en zakelijk van elkaar gescheiden worden. Wat je wilt voorkomen is dat je 24/7 te midden van je werkplek leeft. Tevens is het minder professioneel om zakelijk gezien klanten in je woonkamer te ontvangen of aan de keukentafel. Natuurlijk kun je een aparte kamer in huis inrichten voor je werk. In de praktijk blijkt dat moeilijker te gaan dan het lijkt, wegens te weinig ruimte in huis, verwachting van gezinsuitbreiding of gewoon te veel spullen in huis om een fatsoenlijke ruimte in huis in te richten voor je werk. Ben je online verkoper van mobiele airco’s zoals mobiele-airco.nl, dan heb je aan een laptop en internet voldoende. Ben je daarentegen eigenaar en verkoper van boten, dan is er meer ruimte benodigd dan alleen de IT-apparatuur. Door te midden van je woonruimte te werken blijkt het ook lastiger te zijn om je aandacht erbij te houden en neig je al gauw afgeleid te worden door externe factoren. 

Ga je voor een tuinkantoor dan werk je niet in huis maar aan huis! Het biedt de volgende voordelen:

  • Creëren van een rustige en comfortabele plek om je werk te kunnen verrichten volgens de meest optimale werkomstandigheden waarbij je geconcentreerd en efficiënt kunt werken. 
  • Geen hinder van afleiding vanuit de woning zoals geluiden in huis of bewegingen van mensen of dieren.
  • Het bouwen van een tuinkantoor die voorzien is van bedrijfsvoorzieningen zoals een laptop, stille mobiele airco, internet, bureau, toilet etc. is allemaal aftrekbaar van de belasting. 

Nadelen zijn er zo ook te bedenken:

  • Een tuinkantoor neemt ruimte in van je tuin, door het plaatsen van een tuinkantoor lever je enorm veel buitenruimte in.
  • Het kost meer tijd, geld en energie voor het realiseren van een tuinkantoor dan een  kamer of ruimte in huis omtoveren tot werkkantoor.
  • Meer kans op inbraak wegens het feit dat het niet onderdeel is van je woning, zorg daarom altijd voor een inbraakbestendig kantoor.

Het inrichten van een tuinkantoor kan geheel naar eigen smaak. De stijl van de werkruimte; modern, knus of juist passend bij het type onderneming die je voert. Ben je bijvoorbeeld internet marketeer en houdt je jezelf vaak bezig met backlinks kopen etc. Dan is het leuk om na te denken over het indelen van de ruimte naargelang deze activiteiten. Maak het je eigen en werk weer met de overtuiging en plezier thuis aan huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in