Home Blog Kun je zelf gietvloer leggen?

Kun je zelf gietvloer leggen?

137
0

Een gietvloer is een naadloze, egale vloer die bestaat uit meerdere lagen hars en cement. Het is een duurzame, waterdichte en gemakkelijk te onderhouden optie voor uw huis. Hoewel het inhuren van een professional voor het leggen van een gietvloer de gemakkelijkste manier is, kunt u ook overwegen om het zelf te doen. Hieronder bespreken we de stappen die nodig zijn om een gietvloer zelf te leggen.

Stap 1: Voorbereiding van de ondervloer

De eerste stap bij het leggen van een gietvloer is het voorbereiden van de ondervloer. De ondervloer moet droog, schoon, vlak en vrij van scheuren en oneffenheden zijn. U kunt dit bereiken door de ondervloer te schuren, te reinigen en te egaliseren.

Stap 2: Primer aanbrengen

De volgende stap is het aanbrengen van de primer. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer hecht aan de ondervloer. Breng de primer gelijkmatig aan over de hele ondervloer en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3: Basislaag aanbrengen

Breng nu de eerste laag van de gietvloer aan. Meng de hars en het cement volgens de instructies op de verpakking en breng het gelijkmatig aan over de ondervloer. Gebruik een vlakspaan om de vloer glad te strijken en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Tweede laag aanbrengen

Breng nu de tweede laag van de gietvloer aan. Meng opnieuw de hars en het cement volgens de instructies en breng het aan op dezelfde manier als de eerste laag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tweede laag dunner is dan de eerste laag, omdat dit ervoor zorgt dat de gietvloer gelijkmatig uithardt.

Stap 5: Toplaag aanbrengen

Breng ten slotte de toplaag aan op de gietvloer. Dit is de laag die zorgt voor de glanzende afwerking van de vloer. Meng de hars en het cement volgens de instructies en breng het aan op dezelfde manier als de vorige lagen. Gebruik een roller om de toplaag gelijkmatig over de vloer te verdelen en laat het drogen volgens de instructies.

Stap 6: Afwerking

Wanneer de gietvloer volledig droog is, is het tijd om de afwerking aan te brengen. Dit omvat het schuren van de vloer om eventuele ruwe plekken te verwijderen en het aanbrengen van een beschermende laag om de vloer te beschermen tegen slijtage en verkleuring.