Home Blog Kliklaminaat zelf leggen

Kliklaminaat zelf leggen

139
0

Ben jij toe aan een nieuwe vloer of wil je gewoon iets anders? Dan zijn er verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Een erg populaire variant is kliklaminaat. Kliklaminaat kost meestal tussen de 5 – 15 euro per vierkante meter. Wil jij het geheel financieel beperken, dan kan het handig zijn zelf je vloer te leggen. Voor de één een enorme uitdaging, voor de ander een eenvoudig klusje. Toch is kliklaminaat zelf leggen helemaal niet zo lastig om te doen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit waar je op moet letten en hoe het in z’n werk gaat.

Wat is kliklaminaat?

Om te kunnen bepalen of jij kliklaminaat zelf leggen kunt, is het goed te weten wat het exact is. Kliklaminaat bestaat uit verschillende lagen die worden geperst tot een plank zoals we deze kennen. Het mooie aan laminaat, is dat deze vaak dezelfde look heeft als een houten vloer. Een houten vloer is natuurlijk een flink stuk duurder en daarentegen ook stukken moeilijker om te leggen. Het grote voordeel aan een kliklaminaat vloer, is dat je deze planken middels een clicksysteem eenvoudig in elkaar klikt.

Hoe kan ik kliklaminaat zelf leggen?

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt voor kliklaminaat, dan is het prima te doen om dit zelf te leggen. Hoe je dit kunt doen, leggen we je hier stap voor stap uit.

  1. Begin in de hoek

Wanneer je begint met het leggen van kliklaminaat, dan is het belangrijk dat je rustig de tijd neemt voor de eerste stroken laminaat die je legt. Daarom is het verstandig eerst in de hoek te beginnen. Op deze manier kun jij rechte banen leggen en is de basis gelegd voor de rest van de ruimte.

  • Het verband

Wanneer jij begint te leggen, dan zul je al snel merken dat je aan het eind van de muur een stuk plank overhoudt. Deze zaag je af en met deze plank begin je vervolgens de volgende baan. Op deze manier verspringt het geheel en creëer jij een mooi effect.