Home Tips Kies voor steigerhouten meubilair in de tuin

Kies voor steigerhouten meubilair in de tuin

170
0

Steigerhout is momenteel een enorm populaire houtsoort. De stoere, robuuste uitstraling en de verweerde grijze kleur maken dat mensen het graag in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een tafel of een bed. Steigerhout heeft voordat er meubels van worden gemaakt al jaren in de bouw dienst gedaan. Het is aan de elementen (het weer) blootgesteld en kan daarom behoorlijk goed tegen de buitenlucht. Steigerhouten meubels in de tuin zetten is dan ook geen slecht idee. In dit artikel vertellen we je over alle voordelen van steigerhouten tuinmeubels.

Weerbestendig

Steigerhout is al in weer en wind op steigers gebruikt. Het is blootgesteld aan regen, hagel, sneeuw maar ook aan zonneschijn en wind. Alles waar je tuinmeubels normaal tegen beschermt, heeft steigerhout al overleefd. Daarom kun je steigerhout heel goed in de tuin neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan zitmeubilair en tafels om ‘s avonds gezellig buiten te eten, maar ook buitenkeukens, speelhuisjes voor de kinderen en overkappingen voor je terras. Wil je het steigerhout toch graag extra beschermen? Behandel het dan met olie, beits of verf. Je kunt ook kiezen voor een nano coating. Deze bestaat uit natuurlijke grondstoffen, voedt en beschermt het hout en gaat mosvorming tegen. Zo gaat je steigerhout nog heel wat jaren mee.

Flexibel en sterk

Steigerhout heeft lange vezels (cellen die voor de stevigheid van planten zorgen) waardoor het ontzettend sterk en toch flexibel is. Daarom gaat het lang mee en is het een duurzaam product. Het is ook nog eens goed voor het milieu. Steigerhout wordt hergebruikt nadat het jaren in de bouw dienst heeft gedaan. Er worden dus geen nieuwe bomen voor gekapt. Ben je op zoek naar voordelig, duurzaam hout? Steigerhout is dan echt een uitkomst.

Heel veel opties

Er zijn veel verschillende meubels van steigerhout. Denk aan hoogslapers voor kinderen (of voor jezelf, waarom niet?) kasten en bureaus. Maar ook voor vergadertafels, bijzettafeltjes, dressoirs of antiek-ogende kisten kun je voor steigerhout kiezen. Echte buitenmensen kunnen voor tuinmeubels terecht bij een winkel als Vanlonden.com. Vannonden.com specialiseert zich in artikelen van steigerhout. Niet alleen meubilair, maar ook verschillende accessoires zoals hondenmanden van hout en dartbord kasten zijn verkrijgbaar. Wil je de muur van jouw buitenterras met hout bekleden? Kijk dan eens naar Steigerhouten muurpanelen. Met steigerhout kun je letterlijk alle kanten op. Zo wordt jouw tuin een prettige omgeving om je rust te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in