Home Aankoophulp Jouw nieuwe wandkleed ophangen

Jouw nieuwe wandkleed ophangen

397
0

Een wandkleed is een type decoratie dat enkele eeuwen geleden ontzettend populair was. De laatste tijd is het wandkleed ook helemaal terug van weggeweest. En dat hoeft niet te verbazen: een wandkleed is in essentie een prachtig kunstwerk waarmee je jouw interieur een unieke feel geeft en dat bovendien ook enkele praktische voordelen heeft. Zo heb je meteen minder last van geluidsoverlast en is de akoestiek in de ruimte gelijk beter. Heb jij jouw oog laten vallen op een prachtig wandkleed? Dan is de volgende stap natuurlijk het ophangen van jouw aankoop. Maar hoe doe je dat nu exact? We leggen het even stap voor stap voor je uit.

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwe wandkleed? Neem dan eens een kijkje bij Muurtje.nl; dé online specialist voor muurdecoratie!

De voorbereiding

Heb je het wandkleed van jouw dromen gevonden? Eentje dat niet alleen binnen budget past, maar ook exact de stijl heeft die je zocht en bovendien ook nog eens de juiste afmetingen heeft? Dan is de eerste stap na ontvangst van jouw aankoop om het wandkleed glad te strijken. Net zoals je geen kleding met kreuken wilt wil je toch ook geen wandkleed dat er verfrommeld uitziet? Dit kan je best doen door de achterkant op een gemiddelde temperatuur te strijken. Let hierbij wel goed op dat je nooit de voorkant gaat strijken. De print kan hierbij immers beschadigd worden of zelfs loskomen.

Een tweede belangrijke stap bij de voorbereiding van het ophangen van jouw wandkleed is het beslissen welke methode je gaat gebruiken. Wat het meest geschikt is hangt af van de afmetingen, van jouw persoonlijke stijl en natuurlijk ook van het gewicht van het wandkleed in kwestie. Wandkleden zijn in de regel best zwaar en dit betekent natuurlijk ook dat je best goed nadenkt over de montage en hier bij voorkeur ook de nodige tijd in steekt.

De methodes

Er zijn verschillende methodes die je kunt gebruiken om jouw wandkleed mooi op te hangen. We doorlopen kort even de vaakst voorkomende technieken.

De gordijnroede

Zo goed als alle wandkleden die je vandaag de dag op de kop kunt tikken beschikken over een tunnel aan de bovenkant van het kleed. Dat betekent ook dat de meest voor de hand liggende techniek voor het ophangen van jouw stukje muurdecoratie de gordijnroede is. Deze techniek heeft het bijkomende voordeel dat ze gewoon ontzettend simpel is. Gewoon even de gordijnroede door te tunnel steken en deze op de juiste plaats bevestigen. Daar komt nog eens bij dat je met gordijnroedes echt alle kanten uit kunt. Of je nu houdt van lekker strak en modern of toch het meer hebt voor de landelijke feeling.

Een platte, houten lat

Naast een gordijnroede kan je er ook altijd voor kiezen om een platte lat te gebruiken en hier je wandkleed aan te bevestigen. Het grote voordeel aan deze methode is dat het ontzettend goedkoop is. Als je gebruik maakt van een houten lat heb je enkele verschillende bevestigingsopties. Zo kan je een lat gebruiken die net iets langer is dan het wandkleed en de uitstekende delen aan de muur bevestigen. Alternatief kan je er ook voor kiezen om de houten lat rechtstreeks op de muur te bevestigen. Nog enkele haakjes in de houten lat voorzien en je kunt jouw wandkleed daaraan ophangen. Het voordeel hierbij is dat het wandkleed dan heerlijk dicht tegen de muur hangt voor een modern effect.

De klittenband

Heb je geen trek om te boren of te schroeven? Dan kan je ook nog altijd gebruik maken van een stevige klittenband. Dit is echter een techniek die ook heel wat risico met zich meedraagt. De klittenband moet immers sterk genoeg zijn om het zware wandkleed moeiteloos te dragen en te blijven dragen. We raden dan ook absoluut aan om de stevigheid van de klittenband op voorhand even uit te testen. Kiezen voor een klittenband kan wel een goede optie zijn als de muur in kwestie bijvoorbeeld niet echt recht is. Bij dit type muur heb je immers geen boodschap aan een roede of een houten lat. Bij deze methode plak je één deel van de klittenband aan de muur en het andere deel aan de achterkant van jouw wandkleed.

Er zijn dus drie duidelijke manieren om jouw wandkleed moeiteloos en blijvend te bevestigen aan de muur. Vind je een wandkleed toch misschien net iets too much om jouw interieur wat extra smaak te geven? Dan zijn er heel wat andere vormen van muurdecoratie op de markt om jouw woning ook jouw persoonlijkheid mee te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in