Home Blog Je tuin winterklaar maken

Je tuin winterklaar maken

144
0

Nu de zomer voorbij is, is het tijd om onze tuin winterklaar te maken. Doe je dat namelijk niet, dan loop je het risico dat een deel van je prachtige planten en bloemen het bij een wat strengere winter niet zullen overleven. Des te belangrijker dus om hier serieus mee aan de slag te gaan. Uiteraard geldt het winterklaar maken van je tuin niet alleen voor je bloemen en planten, maar ook voor de rest wat aanwezig is in je tuin. Hierbij kun je denken aan onder andere je tuinmeubelen, maar ook allerlei accessoires wat je gedurende de zomer in je tuin of onder je overkappen hebt laten staan. Om je een idee te geven hoe jij het winterklaar maken van je tuin het beste aan kunt pakken, hebben we een aantal praktische tips voor je in samenwerking met https://www.tuinengazononderhoud.nl/.

Laat de planten die uitgebloeid zijn staan

Tijdens het opruimen van je tuin, is het heel verleidelijk om ook direct alle bloemen en planten te snoeien. Toch is dit niet verstandig om direct te doen. Allereerst zorgen oude bladeren ervoor dat de bloemen en planten beter beschermd zijn tegen de kou, maar biedt het ook onderdak voor eventuele insecten deze winter. Het is dus niet alleen in eigen belang, maar ook in het belang van de dieren.

Veeg je tuin netjes aan

Vooral wanneer de herfst al enkele weken onderweg is, verliezen de bomen natuurlijk massaal hun bladeren. Deze bladeren komen vaak allemaal in je tuin terecht. Wacht daarom dus ook totdat de bomen zo goed als bladvrij zijn, want anders ben je dubbel werk aan het doen. Op het moment dat je namelijk iedere dag netjes gaat vegen, zul je merken dat er na een paar dagen alweer ontzettend veel blad in je tuin ligt.

Bescherm je planten

Veel planten in je tuin die meerjarig zijn, kunnen vaak niet zo heel goed tegen extreme koud. Vooral een palmboom en ook olijfboom vinden kou alles behalve fijn. Zorg er daarom ook voor dat je deze gedurende de wintermaanden of binnen zet of goed inpakt. Doe je dit niet, dan kunnen ze onherstelbare schade oplopen, waardoor ze het jaar erna niet meer zo mooi tot bloei komen als voorgaande jaren.