Home Blog Je tuin inrichten met deze 3 tips

Je tuin inrichten met deze 3 tips

175
0

Nadat je een prachtige gietvloer binnen hebt laten gieten en je het interieur binnen helemaal hebt afgestyled, is het wat ons betreft ook tijd om je tuin in te gaan richten. De laatste jaren is buiten leven in je eigen tuin steeds belangrijker geworden. Zeker door de corona lockdowns is iedereen hun tuin steeds meer gaan waarderen en gaan zien als onderdeel van hun leefomgeving. Je tuin inrichten is daarbij dan ook belangrijker dan ooit, om er net als binnen een plek van te maken waar je graag gebruik van maakt. We geven je een aantal tips, waarbij we kijken naar een zitplek, een speelplek en een natuurplek, zodat niet alleen jij van je tuin kan genieten maar je ook (misschien met behulp van een beetje vogelvoer) andere dieren en vogels van je tuin kunt laten genieten.

Zitplekken in je tuin

Om fijn van je tuin te kunnen genieten is een of meerdere zitplekken in je tuin wellicht het allerbelangrijkste. Steeds vaker zie je dat daarom gekozen wordt voor een overkapping, waardoor je al vanaf de eerste zonnestralen in je tuin kunt gaan zitten. Een overkapping biedt je niet alleen bescherming tegen regen, maar ook tegen zon. Daarnaast kun je een overkapping makkelijk aankleden met bijvoorbeeld verlichting en terrasverwarming zodat je er bijna het hele jaar van kunt genieten.

Speelplekken in je tuin

Of het nu voor je eigen kinderen is, je kleinkinderen of gewoon omdat je speelruimte voor jezelf wilt; speelplekken in de tuin geven je tuin ook het ruimtelijke gevoel. Wij zijn een groot fan van echt gras om dit te realiseren. Met bijvoorbeeld graszoden leg je heel makkelijk een speelplek aan, waar iedereen lekker kan spelen – en jij in de zomer lekker op kunt zonnebaden.

Natuurplekken in je tuin

Naast plekken voor jezelf en kinderen in de tuin, vinden wij het ook belangrijk om plekken te creëeren waar dieren en vogels hun plekje hebben. Waar je in de donkere en koude maanden vetbollen kunt ophangen en waar misschien wel egels hun winterslaapje kunnen doen. Door middel van dichte struiken en boompjes (of bomen, afhankelijk van de grootte van je tuin) kun je ook voor de fauna een fijne plek in je tuin maken.