Home Geen categorie Je buitendouche winterklaar maken

Je buitendouche winterklaar maken

166
0

Het is erg belangrijk om buitendouches winterklaar te maken. Ze zijn gevoelig voor vorstschade, net als waterkranen en slangkranen. Het toestel (de toestellen) moet(en) bij vrieskou worden afgetapt. In extreem koude klimaten is het raadzaam kraangrepen, patronen, en accessoires zoals handsproeiers, voetdouches, drinkfontein bubblers, en slangpijpen, enz. te verwijderen en ze tijdens de wintermaanden binnen op te bergen.

Kraanmontage en advies van een professionele loodgieter!

1. Sluit je buitendouche aan met een afsluitklep, zodat het hele systeem vóór het winterweer helemaal leeg kan lopen.

2. Sluit de watertoevoer naar de douche-unit af. Bij een stop- en afvoerkraan sluit je het water af door de kraan met de klok mee te draaien tot hij niet meer wil draaien. Voor een kogelkraan draai je de hendel een kwartslag zodat hij loodrecht op de pijp staat. Verwijder aftapdoppen en laat het water weglopen.

3. Zet alle kranen en accessoires van de douche aan laat ze helemaal uitlekken.

4. Gebruik perslucht om overtollig vocht uit de leidingen en kleppen te blazen.

5. Als een luchtcompressor niet beschikbaar is verwijder je de douchekoppen, kleppen en patronen, handsproeiers, voetdouches, en slanghouders en berg ze binnenshuis op voor de winter. Dek de douchepijpen af om te voorkomen dat water en vuil in de blootliggende openingen komen.

6. Als je vergeet je toestel winterklaar te maken voordat het vriest en je leidingen bevriezen toch, dan kun je kapotte kleppen voorkomen als je snel handelt. Als de bevroren leiding een heet-waterleiding is, open dan de heet-water kraan. Het bewegende water kan de leiding ontdooien. Als zowel de warm- als de koudwaterleiding bevroren zijn, of als je het niet zeker weet, open dan beide tappunten. Blijf de kraantjes openen en sluiten tot het water vrij stroomt. Indien nodig kun je een föhn of andere warmtebron gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in