Home Tips Je badkamerkleed kiezen

Je badkamerkleed kiezen

219
0

De eerste stap van een vloerkleed in de badkamer is vaststellen of je wel genoeg ruimte hebt voor een vloerkleed in je badkamer, want vaak kunnen sommige badkamers te klein zijn. Het is belangrijk om de plaatsing van je bad en toilet te bekijken en je ervan te vergewissen dat je er ruimte tussen hebt voor een vloerkleed. Veel factoren moeten overwogen worden voor je zelfs maar kunt nadenken over de plaats van je nieuwe vloerkleed, en ze worden hieronder uitgelegd. Deze factoren moeten allemaal afzonderlijk overwogen worden om je te helpen besluiten hoeveel vloerkleden je moet nemen en waar je ze neer moet leggen.

Stijl van het vloerkleed

De volgende stap voor het plaatsen van een vloerkleed in je badkamer is het bekijken van verschillende stijlen vloerkleden die in je badkamer zouden kunnen passen. In vloerkledenwinkels vind je veel verschillende vormen vloerkleden, verschillende stijlen, en verschillende kleuren. Je moet de verschillende vormen van vloerkleden bekijken om te bepalen of je een loop wilt die op zichzelf staat of rond de voet van een toilet zit. Misschien heb je zelfs zin in beide!

Overweeg ook de stijl van je badkamer, of die nu vintage, eigentijds, enz. is, voor je beslist welke stijl vloerkleed je er in wilt leggen. Vloerkleden die rond het toilet worden gelegd zijn vaak in een donkerder kleur voor het geval er ongelukjes gebeuren, zodat ze niet gemakkelijk zichtbaar zijn. Een alternatieve benadering die mensen hebben is een wit toiletkleed, zodat het laat zien hoe schoon de badkamer is. Als je gewoon een effen vloerkleed in je badkamer wilt, is dit een prima manier, mits je je ervoor inzet het kleed zo vaak mogelijk schoon te maken.

Een ander vloerkleed dat je in een badkamer kunt hebben is een badkleed dat vlak naast het bad gaat liggen, zodat het lekker aan de voeten ligt als je uit bad stapt.

Kleur van het vloerkleed

Je moet rekening houden met het kleurenschema van je badkamer als je een vloerkleed kiest, want het is beter als het vloerkleed bij je kleurenschema past. Als je geen kleur kunt vinden die bij je bestaande kleurenschema past, dan is het belangrijk een kleur te vinden die het aanvult.

Er is een grote verscheidenheid aan kleuren waaruit je kunt kiezen, je kunt zelfs stalen verfkleuren meenemen, en bedrijven kunnen de tint precies op elkaar afstemmen en zo het perfecte vloerkleed voor je vinden. Heb je een tegelvloer met een mooi patroon dat ofwel veel kleuren heeft, ofwel een druk patroon, dan kun je beter gaan voor een neutraal gekleurd vloerkleed in je badkamer. Het is belangrijk om bij het kiezen van een vloerkleed voor je badkamer rekening te houden met vloer- en muurpatronen, want als je te veel kleur of patroon hebt, kunnen ze botsen en de badkamer er krap en overvol uit laten zien.
Vorm van het vloerkleed
Het is belangrijk dat je eerst beslist welke vorm van het vloerkleed het beste bij je badkamer zal passen. Sommige mensen hebben badkamers die helemaal in het teken staan van rondingen, anderen hebben badkamers die een thema of kleur hebben, en weer anderen houden van blok- of vierkante vormen in badkamers. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk dat de vorm van je nieuwe vloerkleed het thema van je badkamer aanvult en dus niet misstaat. Je kunt nu vloerkleden in allerlei vormen krijgen en zelfs op maat laten maken.

Of je nu meerdere vloerkleden wilt voor rond een bad/douche, een toilet, en een middenstuk, er is voor elk wat wils! Het is belangrijk dat je nagaat of je badkamer een standaard rechthoekig vloerkleed nodig heeft of dat het iets meer rond zou moeten zijn!

Soort vloerkleed

Een vloerkleed in de badkamer hebben werd vroeger beschouwd als een blijk van rijkdom, want alleen mensen met geld konden het zich veroorloven een vloerkleed in hun badkamer te hebben; nu is het echter meer een accessoire. Het is belangrijk er rekening mee te houden of het vloerkleed ergens komt te liggen waar het erg nat zal worden. Is dat het geval, dan is het belangrijk te kijken naar materialen van vloerkleden die snel drogen, in tegenstelling tot sommige, die uren zouden duren. Je kunt nu vloerkleden kopen van heel zachte materialen die snel drogen.

Een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een vloerkleed voor een bad of een douche is de anti-slip kwaliteit. Je kunt modieuze en moderne vloerkleden kopen die aan de onderkant kleine zuignapjes hebben zodat ze grip hebben op de grond en niet kunnen uitglijden. Hoewel deze misschien niet mooi klinken, hebben veel vloerkleden een ruige rand die het kleed beschermt, zodat de praktische zuignapjes niet te zien zijn. Deze soorten vloerkleden zijn ideaal voor badkamers waar de douche of het bad op een vloer staat, waardoor het glad wordt als het nat is.

Hoewel er een geschiedenis is van mensen die badmatten hebben in plaats van vloerkleden, zijn vloerkleden een meer esthetisch alternatief geworden, omdat ze mooier ogen en een badkamer helemaal kunnen veranderen, waardoor hij er netter uitziet, groter, of gewoon een aanvulling vormt op andere accessoires die er liggen.

Als je meerdere badkamers hebt, wil je misschien verschillende vloerkleden voor verschillende badkamers. In een kleine badkamer met alleen een toilet en wastafel is het een populaire trend om twee bij elkaar passende kleden te hebben rond de rand van het toilet en de voet van de wastafel. Vaak zorgen mensen ervoor dat alle vloerkleden in de verschillende badkamers van het huis bij elkaar passen. Als dit is wat je van plan bent, dan is het belangrijk dat je eerst de complete set vloerkleden uitzoekt die je voor al je badkamers nodig zult hebben, voordat je een aankoop doet, zodat je niet gewoon met niet bij elkaar passende vloerkleden komt te zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in