Home Tuin Hoe richt je jouw tuinkamer in

Hoe richt je jouw tuinkamer in

251
0

Een tuinkamer lijkt in principe een beetje op een veranda. De veranda is echter een open ruimte waar je alleen maar tijdens lange zomeravonden gebruik van kunt maken. Een tuinkamer is zoveel meer. Zomer en winter kan gebruik worden gemaakt van een tuinkamer, omdat glasschuifwanden er voor zorgen dat je comfortabel in deze ruimte kunt vertoeven. Zet er een kacheltje neer en je hebt een vertrek waar je gezellig met gezin of bezoek kunt bivakkeren. Perfect sluitende wanden zijn nodig om tochtvrij te kunnen verblijven. En, wanneer de zon overdag schijnt ook al is het een koude wintermaand, kun je genieten van de warmte. Een tuinkamer is een geweldige toevoeging voor je huis.

Inrichten

De tuinkamer is meestal aan de tuinzijde gesitueerd, het is als het ware een tussenstuk, tussen de binnenruimte (huiskamer) en de tuin. Zorg ervoor dat je, wanneer je de tuin in wilt lopen, er geen spullen voor de schuifpui staan. Ook in de koudere maanden wil je vrij naar buiten kunnen lopen. Het interieur van de tuinkamer zal vaak overeenkomsten hebben met het binneninterieur. De tuinkamer moet een overgang van binnen naar buiten laten zien. Veel planten en een lekkere loungebank met zachte kussens maken het plaatje compleet. Op je gemak relaxen met uitzicht op de tuin, zorgen voor het ultieme buitengevoel.

Planten in de tuinkamer

Planten zijn erg belangrijk in de tuinkamer. Ze groeien en bloeien geweldig door het vele licht en geven de tuinkamer een extra buitengevoel. Macrame aan de muur geeft een extra toevoeging, omdat het materiaal een natuurlijke uitstraling heeft. Hang groene planten op in macrame plantenhangers. Ze hebben iets nostalgisch en kunnen een gevoel van de jaren ’70 oproepen.

Accessoires voor de tuinkamer

Loungebanken en planten zijn de mooiste toevoegingen om een tuinkamer compleet te maken. Het aanbrengen van verlichting is ook een must. Om een boek te lezen of een klein handwerkje te doen in deze ruimte, heb je voldoende verlichting nodig. Led spotjes of halogeenlampen geven extra sfeer en hebben tevens een functionele betekenis.

Terrasverwarming

Maak je in de wintermaanden gebruik van de tuinkamer, dan is terrasverwarming een prima optie om voor te kiezen. Schaf een geschikte, veilige terrasverwarming aan die buitenshuis kan worden gebruikt. De aangename warmte geeft een kille avond sfeer en je kan langer van een koele avond buitenshuis genieten.

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een kachel te plaatsen of misschien wel een open haard, dan haal je veel gezelligheid en sfeer in de tuinkamer. Kijk voor mogelijkheden op de diverse websites en laat je inspireren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in